Kadir Has Üniversitesi’nden Dekan Prof. Dr. Alp Erinç Yeldan’ın mezunu olduğu Boğaziçi Üniversitesi’ne girişinin yasaklanmasıyla ilgili açıklama yapan Boğaziçi Rektörü Prof. Dr. Naci İnci, "Kampüsümüz diğer üniversitelerde görev yapan, yöneticilik icra eden bazı akademisyenlerin itirazlarını dile getirerek eylem alanı haline getireceği bir yer değildir" dedi.
Naci, sosyal medyada şunları yazdı:
“Bilindiği gibi Anayasa’nın 130. maddesine göre Rektörler Cumhurbaşkanı’nca, dekanlar ise Yükseköğretim Kurulu’nca seçilir ve atanır. Bu işleyişi uygun bulmayan meslektaşlarımız farklı görüşlerini ifade edebilir ancak kampüsümüz diğer üniversitelerde görev yapan, yöneticilik icra eden bazı akademisyenlerin itirazlarını dile getirerek eylem alanı haline getireceği bir yer değildir. Bu itirazları dile getiren diğer üniversitelerdeki yönetici, dekan konumundaki bazı kişilerin önce kendi atanma yöntemlerini sorgulamaları sonra diğer üniversitelerin işlerine dair görüş oluşturmaları daha anlamlı olur.
TIKLAYIN / Prof. Dr. Erinç Yeldan'ın Boğaziçi Üniversitesi'ne girişi yasaklandı
NE OLMUŞTU?
Kadir Has Üniversitesi İktisadi, İdari ve Sosyal Bilimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Alp Erinç Yeldan, “1982 yılında gururla mezun olduğum Boğaziçi Üniversitesi’ne 3 Aralık itibariyle girişimin Genel Sekreterlik emriyle yasaklanmış olduğunu öğrendim. Kampüse girmem güvenlik görevlileri tarafından engellenmekte” mesajıyla duyurmuştu.