"Müjde" olarak açıklanan ve 500 günde biteceği söylenen Niğde Stadyumu'na 281 gündür çivi çakılmadı

Niğde'de yapılması planlanan yeni stadyum ihalesinde teslim süresi 550 gün olarak belirtilmişti. İhale gerçekleşeli 281 gün olmasına rağmen henüz çivi bile çakılmadı.

Niğde’ye yapılacak yeni stadyumun "müjdesi" 4 Şubat 2017 tarihinde AKP İl Danışma Meclisi Toplantısına katılmak üzere Niğde’ye gelen dönemin Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç tarafından verilmişti. İhalesi 10 Mayıs 2021 tarihinde yapılan stadyumda, teslim tarihinin yarısı bitmesine rağmen ilerleme kaydedilmedi.

Son olarak 8 Şubat 2021 tarihinde gerçekleştirilen AKP İl Kongresine katılan Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu, kongrede yaptığı konuşmasında, "Niğde Şehir Stadı Projesi'ni hamdolsun tamamladık, bir ay içerisinde ihalesine çıkacağız. Bir yıl içerisinde de Niğde'mizin göbeğinde kente, bölgeye, Türkiye'ye hizmet edecek bu modern tesisimizi kazandıracağız. Hayırlı uğurlu olsun" diyerek bir kez daha yeni stadın müjdesini vermişti.

281 GÜNDÜR ÇİVİ ÇAKILMADI

AKP Niğde Milletvekilleri Yavuz Ergun ve Selim Gültekin sosyal medya hesaplarından 9 Nisan 2021 tarihinde yaptıkları paylaşımlarda stadyum ihalesinin 10 Mayıs 2021 tarihinde yapılacağını belirten paylaşımlar yaparak Niğde halkına müjde vermişlerdi.

Niğde’ye yeni stadyum yapım ihalesi 10 Mayıs 2021 tarihinde yapılmıştı. İhalenin yapılmasının ardından 20 Mayıs 2021 tarihinde stadyumun yıkım işlemine başlanmıştı. İhale 10 Mayıs 2021 tarihinde yapılmasına rağmen, itirazlar ve uzayan süreçten dolayı yüklenici firma ile yapım sözleşmesi 5 Ağustos 2021 tarihinde imzalanabildi. İhale ilanında işin süresi 550 gün olarak belirtilmesine rağmen, bugün itibariyle aradan 281 gün geçmiş olmasına rağmen yeni stadyum inşaatında hiçbir ilerleme olmadığı gözlendi.

Son olarak geçtiğimiz hafta sonu oynanacak olan Niğde Anadolu FK – Adıyaman FK maçının kötü saha koşulları nedeniyle oynamaması vatandaşların tepkisini çekti.

 (ENES CAN ÖZMEN/ANKA)

 

 

 

 

Gündem Haberleri