İngiltere’de ekimde yapılacak güzellik yarışmasının finalistlerinden 20 yaşındaki Melisa Raouf, King’s College University of London’da siyaset bilimi ikinci sınıf öğrencisi. Güzellik yarışmasına sıfır makyajla katılarak tüm güzellik standartlarını ortadan kaldırmak istediğini söyleyen Melisa Raouf “Kadınlar ve genç kızlar, sosyal medyada iyi görünmeleri için büyük bir baskıyla karşı karşıya. Bu onların zihinsel sağlıklarını önemli ölçüde etkiliyor” diyor.
Hürriyet'ten Pınar Tahirler'e konuşan Raouf şöyle dedi:
"Modern dünyada güzellik yarışmalarının amacı en güzel kadını bulmak değil, hayır işleri yapmak, kadınları güçlendirmek için olumlu bir fark yaratmak olmalı. Miss England, güzelliği amaca yönelik değerlerle birleştiriyor. Etkinlik son birkaç yılda çocuklara yönelik hayır kurumları için 1 milyon sterlinden fazla bağış topladı. Miss England’ın direktörü Angie Beasley, 2019’dan beri Miss England Yarışması’na ‘bare face’ (makyajsız yüz) algısını tanıtan isim oldu. Ben de
tüm kadınlara başka bir seçenekleri olduğunu ve tasvir edilen güzellik ideallerine uymaları gerekmediğini göstermek için bu yıl yarışmaya makyajsız girmeye karar verdim.
Güney Amerika’dan Avustralya’ya, Ortadoğu’dan ABD’ye kadar dünyanın her yerinden kadınlardan olumlu tepkiler aldım. Çok mutluyum. Güzellik algısını değiştirmeye çalıştığım için beni destekleyen çok kadın oldu. Bu benim için çok şey ifade ediyor çünkü herkesin çıplak teninde rahat hissetmesi gerektiğine inanıyorum. Tüm bu kadınların mesajımdan ilham aldığını hissetmek çok özel.
Tüm kadınların sesi olmayı umuyorum. Kadınlar sosyal medyada iyi görünmeleri için büyük bir baskıyla karşı karşıya. Bu onların zihinsel sağlıklarını önemli ölçüde etkiliyor. Akıl sağlığını daha çok önemsemeli ve bu konuda daha çok çalışmalıyız. Gençlere gerçekçi olmayan güzellik standartları konusunda yardım etmemiz gerek. Ben de bunun için makyaj yapmama mesajıma bağlı kalacağım. Bu pozitif enerjiyi ve mesajları dünyaya daha çok yaymak için çalışacağım."