Onedio, tepki çeken yangın karikatürü nedeniyle özür diledi

Onedio'nun, Diyarbakır ve Mardin'de 15 kişinin hayatını kaybettiği yangını 'olimpiyat ateşi'ne benzettiği paylaşımını sildi ve özür diledi.

Kısa Dalga - Sosyal içerik platformu Onedio, Mardin ve Diyarbakır'ın köylerinde çıkan ve 15 kişinin yaşamını yitirdiği yangınla ilgili bir paylaşım yaptı.

Onedio'nun yayınladığı karikatürde "Köylü şirinlerin başlattığı anız olimpiyat ateşi Mardin'e doğru ilerliyor" ifadesi yer aldı.

Sosyal medyadaki tepkilerin ardından Onedio paylaşımını kaldırdı.

Özür açıklaması: Can kaybı olduğu bilinmeden paylaşılmıştır

Onedio, sosyal medya hesabından özür diledi. Siteden yapılan açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Sayın takipçilerimiz ve değerli kamuoyu,

Instagram hesabımızda kaynak gösterilerek paylaşılan bağımsız çizer Sina Ateş'in 'Bayramda Neler Oldu?' başlıklı çalışması, Diyarbakır'da yangının yeni başladığı sıralarda ve kesinlikle can kaybı olduğu bilinmeden paylaşılmıştır.

Söz konusu görsel, asla bir art niyet taşımadan ayrıca çizerin diğer 9 çalışmasıyla birlikte paylaşılmıştır.

Ne yazık ki, daha sonra yaşanan can kayıplarının öğrenilmesi üzerine ilgili paylaşım hızlıca kaldırılmıştır.

Bu süreçte istemeden kırdığımız ve üzdüğümüz herkesten içtenlikle özür dileriz.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur."

Karikatürist de açıklama yaptı

Karikatürü çizen Sina Ateş ilk yaptığı paylaşımda 'sayfasındaki hareketliliği görünce' açıklama yapma ihtiyacında olduğunu belirterek "Cuma günü paylaşmış olduğum postun içindeki bir görselde Diyarbakır'daki yangınların anız kaynaklı çıktığı hakkında bir çalışma yapmıştım. Bugün ben de sizlerle beraber savcılığın sunduğu ön rapor hakkında bilgi edinerek, anız kaynaklı değil elektrik kaynaklı olduğu bilgisini aldım" ifadesini kullandı ve özür dilemedi.

Bu açıklamaya da tepkilerin gelmesi üzerine yeniden paylaşım yapan Sina Ateş bu kez özür diledi: “Niyetim kimseyi kırmak ya da üzmek değildir hele ki böyle bir olayla… Bu çizimleri yaparken de ne etnik ne de sınıfsal olarak ayrım yapmak asla aklıma gelmemiştir. Yine kalbini kırdığım ve aksini düşündürttüğüm varsa özür diliyorum." (Haber Merkezi)

Gündem Haberleri