Özgür Demirtaş'ı kızdırdılar: Sen kimin çocuğusun?

Özgür Demirtaş'ın Twitter hesabına bir kişi 'Sen Amerikan çocuğusun" diye yazdı. Özgeçmişini anlatan Demirtaş mesajını "Peki sen ne yaptın ve sen kimin çocuğusun?" diyerek bitirdi.

Prof. Dr. Özgür Demirtaş, 'Türkiye Ekonomisinde Yeni Dönem' başlıklı videosunun 24 saatte 1.5 milyon kişi tarafından izlendiğini ve Türkiye’de trendlerde hala 1 numara olduğunu belirterek yoğun ilgi gösteren herkese teşekkür etti.

Mesajının altına bir kişi "Özgür Demirtaş, Amerika çocuğusun" diye yazdı.

Özgür Demirtaş şu yanıtı verdi:

"1) Ben anne ve babamın çocuğuyum. Devlet okullarında hayatım boyunca burslu okudum. İzmir Atatürk Lisesini 3 yıl üst üste Birincilikle bitirdim. Üniversite sınavlarında derece yaptım. 27 yaşımda Yardımcı Doçent, 32 yaşımda Doçent, 38 yaşımda Kürsü başkanı Profesör oldum.

2) Uluslararası saygın dergilerde 35’in üzerinde Akademik yayın yaptım. Senin yüzündeki sakalın kıllarından fazla Akademik atıf aldım. Dünya çapında (ABD, Avrupa ve Türkiye’de) 10 binden fazla öğrenci eğittim. Uluslararası Marie Curie Araştırma ödülünü en yüksek puan ile aldım

3) Türkiye’ye saygın bir Finans merkezi kazandırdım (Center of Excellence in Finance) Onlarca şirkete danışmanlık yaptım.

Peki sen ne yaptın ve sen kimin çocuğusun?" (Kısa Dalga)

Gündem Haberleri