Sahte hakimin inanılmaz öyküsü: Savcıyla bile evlendi

Z.Ö., hâkim olduğuna inandırdığı Antalya Cumhuriyet Savcısı ile evlendi. Evlenip eşinin soyismini de alan Z.Ö., geçici olarak Antalya'da HSK müfettişi olarak görevlendirildiğini ancak çocuğunun hastalığı nedeniyle göreve başlayamadığını söylüyordu.

Antalya'da Z.Ö. isimli genç kadın herkesi kendinin hâkim olduğuna inandırdı. Adalet Meslek Yüksek Okulu mezunu Z.Ö., ailesine ve çevresindekilere Hukuk Fakültesi'nde okuduğunu söylüyordu.

Sabah’ta yer alan habere göre, 2017'de internette gezindiği sırada adının ve soyadının aynı olduğunu fark ettiği bir hâkimin Hâkimler Savcılar Kurulu (HSK) tarafından yayınlanan atama listesindeki bir şehirde görevlendirildiğini fark etti. Plan yapan Z.Ö., sahte hâkim savcı kimlik kartı bastırdı. Kimliğe, aynı isimdeki hâkimin sicil numarasını ekleyip kendi fotoğrafını yapıştırdı. Sahte kimlikle spor salonuna üyelik yaptırdı, sahibi olduğu aracı için kasko indiriminden faydalandı.

Antalya Adliyesi'ne giderek önce müstakbel kocasına, ardından sözde meslektaşlarına kendisini Çeşme hâkimi olarak tanıtan kadın, geçici olarak Antalya'da HSK müfettişi olarak görevlendirildiğini ancak çocuğunun hastalığı nedeniyle göreve başlayamadığını söylüyordu.

Z.Ö., hâkim olduğuna inandırdığı Antalya Cumhuriyet Savcısı A.T. ile evlendi. Evlenip eşinin soyismini de alan Z.Ö, eşiyle yargı mevzuatını tartışıp birçok konuda istişarelerde dahi bulunuyordu.

Geçtiğimiz 5 Nisan günü Antalya Havaalanı'ndan gelirken hazırladığı sahte kimliği çantasında bulamayan Z.Ö., havaalanı polis merkezi amirliğine başvurarak kimliğini kaybettiğine dair başvuruda bulundu. Ancak bir saat sonra kimliğinin sahte olduğunu hatırlayıp başvurusunu geri çekti.

Uzun süre göreve başlamadığı için maaş alamadığı yalanını sürdüren Z.Ö.'nün planı HSK'nın atama listesiyle son buldu. Savcı A.T., HSK'yı arayarak eşinin adının atama listesinde yer almadığını, bir yanlışlık olup olmadığını sordu. HSK'dan kendisine herhangi bir yanlışlık olmadığını, aynı isimli Z.Ö.'nün artık kayıtlarda farklı bir soyisimle yer aldığı cevabıyla karşılaştı.

Sahte hâkim olan eşinin sicilini kullandığı gerçek hakim Z.Ö. evlenmiş ve soyismi değişmişti. Savcı A.T.'nin ihbarı sonrası sahte hâkim Z.Ö. Antalya'da gözaltına alındı. Z.Ö., 16 Temmuz'da sevk edildiği Sulh Ceza Hâkimliği'nce tutuklanarak cezaevine gönderildi. A.T. ise sahte kimlikli eşine boşanma davası açtı. Z.Ö. hakkında, "Resmi belgede sahtecilik ve kamu görevini usulsüz üstlenme" gibi suçlardan başlatılan soruşturma sürüyor.

Gündem Haberleri