Beşiktaş'ın eski yöneticisi ve Ece Erken'in eşi avukat Şafak Mahmutyazıcıoğlu'nun öldürülmesine ilişkin dava üçüncü gününde devam etti. Ağabey Celal Mahmutyazıcıoğlu müşteki olarak ifade verdi. Mahmutyazıcıoğlu "Burada iki gündür tabloyu izliyorum. Sanki en büyük suçlu Şafak'mış, burada melekler ordusu varmış gibi bir tablo çizildi" dedi. Duruşmada sanık avukatları Mahmutyazıcıoğlu ile Alaattin Çakıcı arasındaki tanışıklığa değindi.
Bakırköy 12'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmanın üçüncü gününde tutuklu 10 sanık duruşmaya getirilirken, tutuksuz sanıkların bir kısmı ve taraf avukatları duruşmada hazır bulundu.
Sanık Serkan Dakman'ın avukat Engin Çelebi, Mahmutyazıcıoğlu'nun Alaattin Çakıcı ile tanışıklığı olduğuna ilişkin Celal Mahmutyazıcıoğlu'na soru yöneltti. Mahmutyazıcıoğlu ise "Eski tanışırlar, ilk müvekkilidir. Her gün cezaevine gider, gelirdi" dedi.
Müşteki Celal Mahmutyazıcıoğlu, "Şafak'ın Alaattin Çakıcı'dan güç aldığını mı söylüyorsunuz?" sorusu üzerine Avukat Çelebi, "Bu hayat tarzından beslendiğini söylüyorum. Siz aynı varsayımlarla buradaki kişileri itham ediyorsunuz" cevabını verdi.
ECE ERKEN SONRAKİ CELSE İFADE VERECEK
Ece Erken'in avukatı, "Müvekkil üzüntüsünü yaşamaya devam etmektedir. Duruşmada da gördük, daha fazla dayanamadı, baygınlık geçirdi. Mazeretli sayılmasını talep ediyoruz. Gelecek celse hazır edeceğiz, şikayetçiyiz" şeklinde konuştu.
"ECE’YE KALSA HERKES CEZA ALSIN"
Tanık Fatih Sipahi duruşmada, "Ece’yi arkadaş ortamından tanıyorum. Bu olayla ilgili bir iki kez konuştuk. Beni aradığında telefonda ağlıyordu. Ece, 'Katilleri Sipahi saklıyor' diye sosyal medyada paylaşım yapmıştı. Paylaşımdan dolayı bana hakaret içeren mesajlar geldi. Ece, 'Bana ifade ver, senin ifaden çok önemli, seninle ilgili bir şey paylaşmam, seni aklarım' dedi. Bildiklerimi anlattığımı, yalan ifade vermeyeceğimi söyledim. Ece'ye kalsa herkes ceza alsın, ona göre ben de ceza almalıyım. Burada suçsuz olan insanlar da var" şeklinde konuştu. (DHA)