Tayfun Kahraman’ın eşi Meriç Kahraman: Yeter, 26 aydır adalet bekliyoruz

Gezi Parkı davası kapsamında tutuklu bulunan şehir plancısı Tayfun Kahraman’a eşi Meriç Demir ve kızı Vera Kahraman bayram ziyareti gerçekleştirdi.

Kısa Dalga- Gezi tutuklusu Tayfun Kahraman'ın eşi Meriç Kahraman ve kızı Vera Silivri’deki Marmara Kapalı Cezaevi’nde Tayfun Kahraman'a bayram ziyareti gerçekleştirdi.

Meriç Demir Kahraman, ziyaret sonrası yaptığı açıklamada, “Ailece ancak bugün bayramlaşabildik. Tayfun Kahraman’ın aleyhinde tek bir delil olmadan, aksine masumiyeti hukuken belgelenmiş olmasına rağmen hâlâ içeride. Peki, bu zulüm niye?” ifadelerini kullandı.

''Ancak bugün bayramlaşabildik''

Meriç Demir Kahraman, kızı Vera’yla birlikte gerçekleştirdiği ziyareti, sosyal medya hesabından yaptığı bir paylaşımla duyurdu. Açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

“21 Haziran 2024, Silivri, 37. açık görüş: Tayfun’dan herkese çok selam! 26 ayı bulan tutsaklığında 113. kez Tayfun’u 1 saat görmek için Vera ile Silivri’deyiz. Ailece ancak bugün bayramlaşabildik.''

''Yeter, 26 aydır adalet bekliyoruz''

Meriç Kahraman paylaşımında adalet beklentisini şu ifadelerle dile getirdi: ''Tayfun Kahraman aleyhinde tek bir delil olmadan, aksine masumiyeti hukuken belgelenmiş olmasına rağmen hâlâ içeride. Peki, bu zulüm niye? Bu ülkenin namuslu vatandaşları olarak ailemize, babasına en çok ihtiyacı olan dönemde kızımıza reva görülen bu eziyet niye? Görmez misiniz, işitmez misiniz, düşünmez misiniz? Bu zulmün hesabını kimse sormasa Allah sormaz mı? Yeter! Başvurumuzu değerlendirmenizi bekliyoruz! 26 aydır adalet bekliyoruz.” dedi.

Vera, bu bayramda babasız

Açıklamasında, Tayfun Kahraman’ın tutukluluğunun aile üzerindeki etkilerine de değinen Meriç Demir Kahraman, kızları Vera’nın babasına en çok ihtiyaç duyduğu dönemde yaşadıkları zorluğu vurguladı. Açık görüşte kısa bir süre de olsa bir araya gelen aile, bayramı cezaevi ortamında kutlamak zorunda kaldı.(Haber Merkezi)

Gündem Haberleri