Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, depremin ardından Urfa'daki bir enkazda, Suriyeli kişinin itfaiye erinin cep telefonunu çaldığıni iddia etti.
Ümit Özdağ, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay'ın basın toplantısının TRT Haber'de canlı yayınlandığı bir videoyu sosyal medya hesaplarından paylaştı.
Özdağ, paylaşımında "Cumhurbaşkanı Yardımcısı sol tarafta konuşuyor, sağ taraftaki mavi yağmurluklu Suriyeli canlı yayında itfaiye erinin cep telefonunu çalıyor" ifadelerini kullandı.
Valilikten açıklama geldi
Özdağ'ın iddialarının ardından Şanlıurfa Valiliği açıklama yaptı. Valilik, Özdağ'ın iddialarının hedefindeki kişinin, arama kurtarma çalışmalarında gönüllü olarak çalıştığını açıkladı.
Yapılan açıklamada şu ifadeler yer aldı:
Cumhurbaşkanı Yardımcısı sol tarafta konuşuyor, sağ taraftaki mavi yağmurluklu Suriyeli canlı yayında itfaiye erinin cep telefonunu çalıyor." başlıklı sosyal medya paylaşımıyla ilgili olarak yapılan araştırmada, haberin gerçeği yansıtmadığı, habere konu olan arama kurtarma çalışmasının 07.02.2023 günü saat 00:52 de İpekyol Mahallesi Osman Ağan Apartmanında gerçekleştirildiği, bahse konu çalışmalara katılan Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı ile yapılan görüşmede personellerine ait herhangi bir çalınan telefonun olmadığı anlaşılmıştır.
Konuyla ilgili yapılan çalışmalarda Suriyeli olduğu iddia edilen şahsın A.B (2000 doğumlu Akçakale nüfusuna kayıtlı) olduğu, halen ilimizde hafızlık eğitimi alan imam adayı olduğu, olay günü Şanlıurfa ilinde gönüllü olarak arama kurtarma çalışmalarına katıldığı, ayrıca bir gün sonra Adıyaman ilinde de arama kurtarma çalışmalarına katıldığı anlaşılmıştır. Sosyal medya paylaşımında çalındığı iddia edilen telefonun ise kendisine ait olduğu ve içerisinde adına kayıtlı hattın takılı olduğu tespit edilmiştir. (Kısa Dalga)