Market deposuna kapatılan çocuk için soruşturma

Hakkari'de bir zincir marketin çalışanları tarafından depoya kapatılan 12 yaşındaki çocuk için Adalet Bakanı Yılmaz Tunç'un paylaşımından sonra düğmeye basıldı. Taraflar ifadeye çağrıldı.

Hakkari'de zincir markette meydana gelen olaya dair Kısa Dalga'ya konuşan Tekin, market yetkililerinin kendisine ulaşarak paylaşımı kaldırması konusunda ikazda bulunduğunu belirtti ve "Aileden özür dileyeceklerini de söyleyerek paylaşımı kaldırmamı istemişler, ben de kendilerine paylaşımı kaldırmayacağım, aileden özür dileyeceklerse yine de dileyebileceklerine dair haber gönderdim" dedi.

Hakkari merkezde 30 Kasım Perşembe günü meydana gelen olayda, zincir markete giden 12 yaşındaki bir çocuk, market çalışanları tarafından depoya kilitlendi.

Ardından market çalışanları çocuğun babasını arayarak, babaya oğullarının hırsızlık yaptığını iddia etti ve ceza vermek amacıyla depoya kilitlediklerini söyledi. Market çalışanları deponun kilitli kapısını açtıkları esnada, baba oğlunu ağlar vaziyette buldu.

Sonrasında marketin yetkilileri ile görüşmeye çalışan baba, sonuç alamayınca soluğu Esnaf ve Sanatkarlar Odalar Birliği Başkanı Muharrem Tekin'in yanında aldı. Muharrem Tekin de olayı babadan dinledikten sonra yetkililere ulaşmaya çalıştı ancak o da sonuç alamadı. Ardından Tekin, sosyal medya hesabı X'de, "Hakkari'de 3 harfli zincir marketlerden biri bu çocuğu bir çikolata için 2 saat boyunca depoya kapatılmış. Daha sonra babasına haber veriyorlar. Babasının pazarına gelindiğinde çocuğun deposunun kapandığı görülüyor. Sizin o milyon dolarlarınızı o çocuğun tek bir tırnağına kurban etmenizi rica ederiz" paylaşımında bulundu.

"Size iyilik yaptık, Emniyet'e bildirmedik"

Esnaf ve Sanatkarlar Odalar Birliği Başkanı Tekin, Kısa Dalga'dan Selma Kara'ya yaptığı açıklamada olayla ilgili şunları anlattı:

"30 Kasım Perşembe günü çocuğumuzun babası bana ulaştı. Oğullarını markete göndermişler, sonra da marketten babayı aramışlar. Çocuğun hırsızlık yaptığını söylemişler, baba da çocuk nerede diye sormuş. Depoda olduğunu söylemişler, kilitli kapıyı açtıklarında çocuk ağlıyormuş. Baba da haliyle tepki göstermiş, çocuk bir hata yapmış kilitlemek mi gerekir diye. Onlar da biz iyilik yaptık emniyete bildirmedik demişler. Keşke emniyete bildirselermiş. Baba yetkililerle de görüşemeyince bu durumu bana gelip anlattı. Ben de yetkililere ulaşamayınca konuyu sosyal medyadan paylaştım."

Market yetkilileri 'paylaşımı kaldır' demiş

Paylaşımından sonra market yetkililerinin kendisine ulaşarak paylaşımı kaldırması konusunda ikazda bulunduğunu belirten Tekin, "Aileden özür dileyeceklerini de söyleyerek paylaşımı kaldırmamı istemişler, ben de kendilerine paylaşımı kaldırmayacağım, aileden özür dileyeceklerse yine de dileyebileceklerine dair haber gönderdim." dedi.

Paylaşımının ardından Hakkari Barosu Çocuk Hakları Komisyonu, İHD Hakkari gibi STK'ların da olaya tepki gösterdiğini belirten Tekin, en son Adalet Bakanı Yılmaz Tunç'un konuyu takip edeceklerine dair bir tweet attığını, daha sonra Emniyetin kendisini, aileyi ve market çalışanları ile yetkililerini ifadeye çağırdığını ifade etti.

Adalet Bakanı Tunç: "Takipteyiz"

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, konuyla ilgili sosyal medya hesabı X'den şu paylaşımda bulundu:

"Geleceğimizin teminatı evlatlarımıza yapılan her türlü olumsuz eyleme karşı çok hassas olduğumuz bilinmelidir." dedi. Tunç, "Çocuğun üstün yararını zedeleyecek hiçbir harekete izin vermeyiz. Adalet Bakanlığı olarak konuyu yakından takip ediyoruz." (Kısa Dalga)

İlgili Haberler

Çikolata çaldığı iddiasıyla çocuğu depoya kilitleyen market çalışanları serbest

Gündem Haberleri