2. İzmir Basın Kampı, ‘Yol Açıyoruz’ sloganıyla başlıyor

2. İzmir Basın Kampı, “Yol Açıyoruz” sloganıyla düzenleniyor. Kampın onur konuğu gazeteci ve televizyoncu Zafer Arapkirli olacak.

Kısa Dalga - Basın Özgürlüğü ve Medya Araştırmaları Derneği’nin (BAMAD) düzenlediği, Seferihisar Belediyesi’nin 2. kez ev sahipliği yaptığı İzmir Basın Kampı başlıyor. Bu yılın teması “Yol Açıyoruz”. 10-13 Ekim tarihleri arasında düzenlenecek kampın bu yılki onur konuğu Gazeteci Zafer Arapkirli. Seferihisar Maya Bistro Hotel’de başlayacak kamp 4 gün sürecek.

2. İzmir Basın Kampı; Türkiye’nin dört bir yanından ve çeşitli alanlardan gazetecileri, iletişim fakültesi öğrencilerini, meslekte deneyimli usta isimleri, mesleğin henüz başındaki basın çalışanlarını buluşturacak. Sendika temsilcileri, akademisyenler ve medya ile ilintili çok sayıda alanın temsilcileri de çeşitli paneller ve tartışmalarda yerini alacak.

Kampta; söyleşi ve forumlardan yapay zeka atölyelerine, veri görselleştirme çalışmalarından sendikal örgütlenme bilincinin arttırılmasına, barış gazeteciliğinden kadın ve çocuk odaklı haberciliğe, sürdürülebilir medya finansmanından afet dönemindeki gazeteciliğe kadar pek çok içerik yer alacak.

Gazeteciler, mesleğin hem güncel pratiklerine dair tecrübe aktarımında bulunacak hem de toplumsal faydayı büyüten gazetecilik örneklerini tartışacak.

Kamp boyunca, çeşitli belgesel gösterimleri ve bu çalışmalara katkı sunan isimlerin söyleşileri de olacak.

KAMPARAGAS İzmir Basın Kampı’nın basım-yayın organı. İzmir’in tek resmi ilan derdi olmayan ve yılda 4 günlük basılan gazetesi. Geçen yıl olduğu gibi bu yıl da buluşmanın ruhunu yansıtmak, günlük kamp aktivitelerini duyurmak ve biraz da yüzleri güldürmek için yeniden basılacak.

Kamp TV ve Kamparagas, gazetecilik ve televizyonculuk adına tartışılan konular için kamp katılımcılarına somut deneyim imkânı sunuyor.

İlkay Akkaya ile Geniş Merdiven konseri

2. İzmir Basın Kampı’nda, Basın Özgürlüğü ile Medya Araştırmaları olarak iki kategoride toplam dört ödül de verilecek. Basın Özgürlüğü Ödülleri bu yıl Gazeteci Ferit Demir ve Açık Radyo’ya verilirken, Medya Araştırmaları Ödülleri ise Prof. Dr. Sevda Alankuş ve Uğur Mumcu Gazetecilik Vakfı’na takdim edilecek.

Ödül töreni ve kampın kapanışı kapsamında bir de konser verilecek. Konserlerde İlkay Akkaya ile Geniş Merdiven’in sahne alacak. (Haber Merkezi)

Gündem Haberleri