Kısa Dalga - CHP'li Abdurrahman Tutdere'nin görevden alınmasının ardından Adıyaman Belediyesi'nde başkanvekili için seçim yapıldı. CHP'nin adayı Ufuk Bayır 22 oyla seçimi kazandı.
Adıyaman Belediyesi Başkan vekilliği seçiminde AKP'nin adayı Ekrem Çadır 9 oyda kaldı.
Seçimde bir AKP'li ve bir YRP'li adayın da Bayır'a oy verdiği öğrenildi.
Tutdere'den açıklama
Adıyaman Belediyesinde meclis başkan vekili seçimi yapılmasının ardından meclis üyeleri ev hapsindeki Belediye Başkanı Abdurrahman Tutdere’yi evinde ziyaret etti. Başkan Tutdere, “Bulunduğumuz yer neresi olursa olsun Adıyaman halkına hizmet edeceğiz.” dedi.
'Adıyaman’ın ruhuna, barışına ve kardeşliğine uygun biçimde bu süreci atlatmışlardır'
Başkan Tutdere sözlerini şöyle sürdürdü:
“Adıyaman Belediyesi olarak maruz kaldığımız haksız ve hukuksuz bir uygulama nedeniyle bugün Adıyaman Valiliğinin belirlemiş olduğu tarih itibariyle meclisimiz kendi arasında toplantı yaparak, Belediye Kanunu’na uygun şekilde başkan vekilimizi seçmiş bulunuyor. Şu an Meclisimiz, grubumuz ve diğer tüm gruplar Adıyaman’ın ruhuna, barışına ve kardeşliğine uygun biçimde bu süreci atlatmışlardır. Bundan sonra da Adıyaman belediye Meclisi bütün partilerin gruplarıyla birlikte yine kardeşlik içinde Adıyaman halkına hizmet edecektir. Arkadaşlarımız kaldıkları yerden işlerine devam edecektir. Biz de bulunduğumuz yer neresi olursa olsun Adıyaman halkına arkadaşlarımızla birlikte hizmet edeceğiz. Almış oldukları kararın ilimize, belediyemize, halkımıza hayırlı olmasını diliyorum.”
'Birinci önceliğimiz Adıyaman’ımızın yaralarını sarmak'
“Birinci önceliğimiz Adıyaman’ımızın yaralarını sarmak, Adıyaman halkının mutluluğunu sağlamak ve bu şehri yeniden inşa ederek ayağa kaldırmaktır. Aynı ilkeler çerçevesinde aynı ruhla, aynı cesaret ve çalışkanlıkla arkadaşlarımız, belediyemiz yoluna devam edecektir. Allah bizi mahcup etmesin. Tüm meclis üyelerimize de göstermiş oldukları kardeşlik için teşekkür ediyorum. Ortaya koydukları duruşla da tüm dedikoduları bertaraf etmişlerdir, kendileriyle gurur duyuyorum.”
CHP Adıyaman İl Başkanından açıklama
Halk TV'de Seda Selek'in suduğu Haber Masası programına katılan CHP Adıyaman İl Başkanı Engin Doğan, 6 Şubat depremlerinde yıkılan Adıyaman'ın vicdanının Tutdere'nin yanında olduğunu ifade etti.
Doğan, şöyle konuştu:
"Bu Adıyaman'ın Vicdan günüydü. Şimdi Adıyaman yerel seçimlerinde 30 Mart nasıl Vicdan günüyse 3 gün yetim bırakılan, öksüz bırakılan bir halk bir reaksiyon gösterdi.
Tüm renkleriyle Cumhuriyet Halk Partisi, diğer partiler, politik, apolitik senler hepsi Sayın Tutdere'nin etrafında birleşti ve 3 gün yetim kalan bu millet Adıyaman halkı bir reaksiyon verdi, bir tepki verdi mevcut iktidara.
Şimdi bu irade gaspından sonra bugün Sayın Tutdere ev hapsindeyken Belediye Meclis grubunda seçimi oldu. Ve bir yeniden Refah Partili bir üye zaten Cumhuriyet Halk Partisi'ne katıldı üyeliğini yaptı. Ondan sonraki bir üye de bugün Cumhuriyet Halk Partisi'nden yani Sayın Ufuk Bayır'a oyunu verdi.. İkinci Yeniden Refah Partili üye. Onun dışında da AK Partili, AKP'li bir belediye meclis üyesi de yine bu haksızlığa, husuzluğa dayanamadı ve yine Cumhuriyet Halk Partisi'nin adayı Ufuk Bayır'a oy verdi."
Ne olmuştu?
CHP'ye yönelik operasyonların 5 Temmuz'daki dalgasında gözaltına alınan Adıyaman belediye Başkanı Abdurrahman Tutdere İçişleri Bakanlığı'nın kararıyla görevden alınmıştı.