Kısa Dalga - AKP Sözcüsü Ömer Çelik, Erdoğan ile DEM parti görüşmesi için tarih verdi. Bu hafta içinde randevu verileceğini söyledi.
AKP Sözcüsü Ömer Çelik partisinin MKYK toplantısı sonrasında konuştu.
Cumhur İttifakı'nın "Terörsüz Türkiye" hedefine değinen Çelik, "Terörsüz Türkiye ajandamızın en üst sıralarında. Yeni süreçte yeni aşamalar olacak" dedi.
Cumhurbaşkanı Erdoğan ile DEM Parti arasında gerçekleşecek görüşmeye de değinen Çelik, "Sayın Cumhurbaşkanımız takdirleriyle bu görüşme talebine olumlu cevap vereceğini iletmişti. DEM Parti'den görüşme talebi geldi. Sayın Cumhurbaşkanımızın bu hafta içinde görüşülmesi için randevu ayarlanacaktır. Bu görüşmenin bu hafta içinde olması değerlendirebilir" şeklinde konuştu.
Halk TV'nin aktardığına göre, Çelik’in konuşmasından öne çıkanlar şu şekilde:
"Sayın Bahçeli'nin istirahati sürecinde, iyileşme sürecinde o sürecin yoğunluğu içinde bile terörsüz Türkiye konusunda bile hassasiyetini güçlü bir şekilde o derece sahiplenerek bütün hassasiyetlerin ince ayrıntısına kadar takip ederek, bu sürecin başarıya ulaşmasına dair değerlendirmelerini paylaşması gerçekte çok kıymetliydi. Sayın Bahçeli'nin süreci en yakın şekilde takip etmesi, bu konuya verdiğimiz önemin, hassasiyetin yeni bir zirvesi olmuştur.
Cumhurbaşkanımız da bugünkü MYK açılış konuşmasında terörsüz Türkiye konusunda devlet kurumların senkronize şekilde faaliyet yürüttüğünü, siyasi açıdan da bu sürecin aynı şekilde yürütülmesi gerektiğini ifade etmiştir. AK Parti Genel Merkezi olarak bizim siyasi ajandamızın en üst sıralarında yer alan bir konudur. Yeni süreçte yeni aşamalar olacak.