AKP Sözcüsü Çelik: Teğmenlere hakaret edilmesi kabul edilemez

AKP Sözcüsü Ömer Çelik teğmenlerin yeminine ilişkin "Teğmenlere hakaret edilmesi kabul edilemez. Bu teğmenler ülkemizin geleceği için yetiştirilmiştir" dedi.

Kısa Dalga - AKP Sözcüsü Ömer Çelik, partisinin MKYK toplantısından sonra basın açıklaması gerçekleştirdi.

Bir gazeteci, Kara Harp Okulu’ndaki mezuniyet töreni sonrası teğmenlerin yeminini sordu.

‘Teğmenlere hakaret edilmesi kabul edilemez’

Çelik, şu ifadeleri kullandı:

“Konuyu ikiye ayırmalı. Dikkat çeken husus, ülkemizin ve dünya tarihinde ilk kez kara hava ve deniz harp okulunda kız öğrenciler birinci oldu. Kadınların yüzyılı olacak diyorduk, bu mottomuzu dolduran bir gelişme oldu.

Geçmişte ordunun üzerinden askeri vesayet üretilmesinin en çok TSK'ya zarar verdiği görüldü. Gençlerin mezuniyetini vatandaşımızın paylaşması kıymetlidir. Birilerinin açıklamasına bakarak kötü tecrübelerin hatırlatılması demokratik hakkını kullanan vatandaşların eleştirileri de saygıyla karşılanmalı.

Burada iki kötü niyetli konu var. Bir takım bu görüntülerden Erdoğan'a mesaj verildi, hükümete mesaj verildi şeklinde konuşulması eski vesayet anlayışının diriltilmesi meselesidir. Bir de bunlara cevap vereyim derken teğmenlere hakaret edilmesi de kabul edilemez.”

‘Bu teğmenler ülkemizin geleceği için yetiştirilmiştir’

“Bizim TSK içine vesayet sokulması konusunda hassasiyetimiz yüksektir” diyen Çelik, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Tecrübemiz ortadadır. Dikkatimiz yüksektir. Demokratik denetim mekanizmaları en güçlü şekilde çalıştırılmaktadır, herhangi bir şeye müsaade edilemez. Görüntüler üzerinden hükümete kılıç çekti dediklerinde amaçlarının eski vesayet unsurlarını tekrar diriltmek olduğunu görüyoruz. Bu teğmenler ülkemizin geleceği için yetiştirilmiştir.

Göz bebeğimiz TSK'nın asli işine odaklanması konusundaki hassasiyetimiz yüksektir. Bir disiplinsizlik varsa buna da bakılır.

Silahlı kuvvetlerin ebedi başkomutanı Atatürk'e saygı gösterildiği zaman 'bu Erdoğan'a mesajdır' şeklinde çarpık biçimde konuyu ele alanlar var. Atatürk'e gösterilen saygıyı cumhurbaşkanımıza dönük şekilde ele alınması sağlıksızdır. Teğmenlerimizin ailelerine tebriklerimizi ve saygılarımızı iletiyoruz.” (Haber Merkezi)

Gündem Haberleri