Baharın gelişi Beyoğlu'nda Hıdırellez Şenliği ile kutlandı

Baharın müjdecisi olan Hıdırellez Bayramı, Beyoğlu'nda dileklerle, danslarla ve Hıdırellez ritüelleri ile kutlandı.

Kısa Dalga - Beyoğlu Belediyesi, baharın gelişini Kasımpaşa Kızılay Meydanı'nda düzenlediği Hıdırellez Şenliği ile kutladı. "Umut, Bahar, Bereket: Beyoğlu'nda Hıdırellez" temasıyla gerçekleşen etkinliğe vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi.

Beyoğlu Belediye Başkanı İnan Güney ve Beyoğlu Romanlar Dernek Başkanı Gökçen Vural'ın konuşmaları ile başlayan şenlikte Popstar Erkan ve Grup Kapilo sahne aldı. Renkli görüntülere sahne olan programda baharın gelişi dileklerle, danslarla ve ritüellerle karşılandı. Kutlamalarda Roman dans gösterileri, sihirbaz, jonglör ve ateşbaz performansları izleyicilere görsel bir şölen sunarken; çocuk atölyeleri de minik misafirler tarafından büyük ilgi gördü. Hıdırellez'in geleneksel ritüelleri olan dilek balonunun uçurulması, gül ağacı altına dilek bırakma, çaput bağlama ve Hıdırellez ateşinin yakılması da hep birlikte gerçekleştirildi.

"Haksız, hukuksuz yere cezaevinde yatanlara özgürlük ve adalet dileyelim"

Beyoğlu Belediye Başkanı İnan Güney etkinlikte yaptığı konuşmada Hıdırellez'in birliğin ve beraberliğin bayramı olduğunu belirterek, şunları söyledi:

"Doğanın canlanması renklerin bir arada olmasıdır. Dolayısıyla bu tarife baktığımızda da Hıdırellez'in en çok yakıştığı ilçe Beyoğlu'dur. Çünkü Beyoğlu'nda birçok dilden birçok dilden, birçok kültürden, birçok gelenek görenekten insanımız bir arada ve kardeşçe yaşamaktadır. Beyoğlu'nun mayasında bizim komşuluğumuz, birliğimiz ve beraberliğimiz vardır. 5 Mayısı 6 Mayısa bağlayan gece Hz. Hızır ile Hz. İlyas'ın buluştuğu, dolayısıyla dileklerimizin kabul olacağı gecedir. Buradan dileklerimizi hep birlikte ortaklaştıralım. Çocuklarımızın hep birlikte huzur içinde yaşayacağı, zorluğun ve yokluğun olmadığı bir ülke dileyelim. Haksız, hukuksuz yere cezaevinde yatanlara özgürlük ve adalet dileyelim. Ülkemizin en çok ihtiyacı olan demokrasi, özgürlük ve adalet dolu bir Türkiye dileyelim. Hep birlikte Beyoğlu ile, İstanbul ile Türkiye ile hep beraber kardeşliğimizin, birliğimizin, beraberliğimizin artarak devam edeceği bir ülke dileyelim. Hızır hepimizin yar ve yardımcısı olsun."

Gündem Haberleri