CHP'li belediye başkanına siyasi yasak

CHP'li Ceyhan Belediye Başkanı Kadir Aydar'a tehdit suçlamasıyla 2 yıl 1 ay hapis cezası verildi ve siyasi yasak getirildi.

Kısa Dalga - Adana Bölge Adliye Mahkemesi (BAM) 8. Ceza Dairesi, Ceyhan Belediye Başkanı Kadir Aydar hakkında tehdit suçundan 2 yıl 1 ay hapis cezasına yapılan itirazı reddetti. Aydar'a bu kararla birlikte hapis cezası süresi kadar siyasi yasak da geldi.

ANKA'nın aktardığına göre, Ceyhan Belediye Başkanı Kadir Aydar'a, Adana (BAM) 8. Ceza Dairesi'nin kararıyla siyasi yasak kararı verildi. Aydar'ın tehdit suçundan 2 yıl 1 ay hapis cezası aldığı dosyaya ilişkin istinaf incelemesi sonuçlandı. Daire, bire karşı 2 üyenin oyuyla itirazı reddetti.

Karara muhalefet şerhi yazan bir üye, ''Şikayetin 13 ay sonra yapılması, herhangi bir tanığın bulunmaması, mağdurların sürekli beyan değiştirmeleri gözetilerek kararın bozulması ve tüm sanıkların beraat etmeleri gerektiğine'' dikkati çekti.

Kadir Aydar, karara ilişkin yaptığı yazılı açıklamada, şunları belirtti:

"Deliler incelenmemiş, taraflara dosya içeriği açıklatılmamış, görüntü CD’si izlenmemiş ve bu eksikler için duruşma açılmaksızın dosya sonuçlandırılmıştır. Ortada büyük bir hukuk garabeti oluşmuştur. Aynı konumda bulunan ve siyaset yapmayan sanıklar beraat etmiş, siyaset yapan sanıkların ise cezası onanarak siyasi yasak getirilmiştir. Muhalefet şerhinde açıkça da bu durum ifade edilmiştir. Karara karşı tabii ki yasal haklarımızı sonuna kadar kullanacağız." (Haber Merkezi)

Gündem Haberleri