Cumartesi Anneleri 1017. hafta: Hüseyin Morsümbül nerede?

Cumartesi Anneleri'nin 1017'inci haftasında 44 yıl önce kaybedilen Hüseyin Morsümbül'ün akıbeti soruldu.

Kısa Dalga - Cumartesi Anneleri 1017. hafta açıklamalarını abluka altına alınan Galatasaray Meydanı’nda yaptı.

4 yıl önce gözaltına alınan Hüseyin Morsümbül’ün akıbetini soran Cumartesi Anneleri açıklamanın ardından polis bariyerlerinin önünde Hüseyin Morsümbül için karanfil bıraktı.

44 yıl önce, 18 Eylül 1980 tarihinde evine yapılan baskınla gözaltına alınan Hüseyin Morsümbül Bingöl Alay Komutanlığı’na götürüldü. Oğlunun eve dönmemesi üzerine Alay Komutanlığı'na giden Fatma Morsümbül o gün “Oğlun burada ama görüşemezsin” cevabı alsa da diğer gün “Oğlun bizde yok” cevabı aldı. Hüseyin’den bir daha haber alınamadı.

Kayıp yakınlarından Hasan Ocak'ın kardeşi Maşide Ocak, burada yaptığı açıklamada, “Sevdiklerimizin kaybedilmelerine dair sevdiklerimizle ilgili yaşananları tekrar tekrar gündeme getirerek, inkara dayalı resmî anlatıları ve cezasızlığa dayalı adalet sistemini deşifre ediyoruz” dedi.

Hüseyin Morsümbül’ün 1980 yılında gözaltına alınmasıyla başlayan sürecin 44 yıldır karanlıkta bırakıldığını ifade eden Ocak, “12 Eylül sonrasında 18 Eylül 1980 akşamı Morsümbül ailesinin Bingöl’deki evi basılarak oğulları Hüseyin Morsümbül gözaltına alındı. Ertesi gün, Hüseyin eve dönmeyince anne Fatma Morsümbül Alay Komutanlığı’na gitti. Hüseyin’in, yüksek güvenlik önlemleri ile korunan alaydan kaçtığı söylendi. Hüseyin’den bir daha haber alınamadı. Fatma ve Hanefi Morsümbül, askeri savcılığa giderek sorumlular hakkında şikayette bulundular, fakat Hüseyin’in kaybedilmesiyle ilgili hiçbir işlem yapılmadı” ifadelerine yer verdi. (Haber Merkezi)

Gündem Haberleri