Cumhurbaşkanı Erdoğan, BRICS Zirvesi'ne katılmak üzere Rusya'ya gidiyor

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 22-24 Ekim'de Kazan'da düzenlenecek BRICS Zirvesi'ne katılmak üzere yarın Rusya'ya gidecek. Erdoğan, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile de görüşecek.

Kısa Dalga- Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 22-24 Ekim'de Kazan'da düzenlenecek BRICS Zirvesi'ne katılmak üzere yarın Rusya'ya gidecek. Erdoğan, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile de görüşecek.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 16. BRICS Zirvesi'ne katılmak üzere yarın Tataristan'ın başkenti Kazan'a gidecek. Rusya Devlet Başkan Yardımcısı Yuri Uşakov, Erdoğan ve Putin'in görüşme yapacağını belirterek "Türkiye’de kurulması planlanan doğalgaz merkezini ele alacaklar" diye konuştu.

Uşakov, Zirve'ye 36 ülkeden temsilci ve 6 uluslararası örgütün liderlerinin katılımını beklediklerini, katılan ülkelerden 22 delegasyonun en üst düzeyde temsil edileceğini kaydetti.

Yuri Uşakov, Putin’in BRICS Zirvesi'nde Hindistan Başbakanı Narendra Modi, Çin Devlet Başkanı Xi Jinping, Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas, BM Genel Sekreteri Antonio Guterres, Güney Afrika Devlet Başkanı Cyril Ramaphosa, Mısır Cumhurbaşkanı Abdulfettah es-Sisi, İran Cumhurbaşkanı Mesud Pezeşkiyan, Etiyopya Başbakanı Abiy Ahmed, Laos Devlet Başkanı Thongloun Sisoulith, Moritanya Devlet Başkanı Mohamed Ould Ghazwani, Vietnam Başbakanı Pham Minh Trinh ve Bolivya Devlet Başkanı Luis Arce ile görüşmeyi planladığını bildirdi. (Haber Merkezi)

Gündem Haberleri