Erdoğan: Esad'la görüşmeye hazırız, karşı taraftan yanıt bekliyoruz

Erdoğan, "İlişkilerin normalleşmesi için Esad ile görüşme irademizi ortaya koyduk. Biz şimdi karşı taraftan cevap bekliyoruz. Biz buna hazırız" dedi.

Kısa Dalga - Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Birleşmiş Milletler (BM) Genel Kurulu'na katılmak üzere ABD'ye gidiyor. Erdoğan, yolculuktan önce Atatürk Havalimanı'nda açıklama yaptı ve gazetecilerin sorularını yanıtladı.

'Esad ile görüşmeye hazırız, karşı taraftan yanıt bekliyoruz'

Erdoğan son dönemde başlattığı Suriye ile normalleşme trafiğine dair de konuştu:

"Suriye’deki gerilimin artık sona ermesi gerektiğini, oradaki istikrarsızlığın başta terör örgütleri olmak üzere ve tabii İsrail’in uyguladığı devlet terörünü ortaya koyacağız. Bugüne kadar bunu çok defa söyledik ama özellikle batılı devletler anlamamakta ısrar ediyor. Biz de bunu söylemekte ısrar edeceğiz. Bunu özellikle BM’deki konuşmamda ifade edeceğim.

Bu gerginliğin sona ermesi, Suriye topraklarının tamamında huzur ve istikrar için Türkiye ve Suriye’nin birlikte atabileceği adımlar… Şam yönetiminin, muhaliflerin bir süredir Suriye'de çatışmasızlığı sağladığını görüyoruz. Bu durum, kalıcı bir çözüm için etkin bir kapı aralamak adına elverişli bir ortam sağlıyor.

Suriye dışındaki milyonlarca insan, vatanlarına dönmek için bekliyor. Biz, bu konuda çağrımızı yaptık. Türkiye ile Suriye arasındaki ilişkilerin normalleştirilmesi için Beşar Esad ile görüşme irademizi de ortaya koyduk. Biz şimdi karşı taraftan cevap bekliyoruz. Biz buna hazırız.

Halkı müslüman iki ülke olarak artık bu birlikteliği, beraberliği bir an önce gerçekleştirelim istiyoruz. İki ülke ilişkilerinde yeni bir dönem de inşallah böylesi bir görüşme neticesinde başlar diye inanıyorum."

Biden ile görüşecek mi?

Erdoğan, program kapsamında ABD Başkanı Joe Biden'la görüşüp görüşmeyeceğine dair "Orada sadece Biden değil birçok dünya lideri olacak. Şu an itibarıyla Biden ile bir görüşme var mı yok mu bu henüz kesinleşmiş değil" açıklamasını yaptı. (Haber Merkezi)

Gündem Haberleri