"Etki ajanlığı" Meclis'e geliyor

AKP'nin Meclis'e sunduğu kanun teklifiyle birlikte “Devletin güvenliği veya siyasal yararları aleyhine suç işleme” başlığıyla "Etki ajanlığı" yeniden gündeme geliyor.

Kısa Dalga - AKP Meclis grubu tarafından Meclis’e sunulan ‘Noterlik Kanunu ve Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına ilişkin kanun” teklifinde “Devletin güvenliği veya siyasal yararları aleyhine suç işleme” başlığıyla yer alan yeni suç tipi ile TCK’ye yeni madde eklenmesi öngörülüyor.

MLSA'nın aktardığına göre, eklenmesi öngörülen yeni madde şöyle:

MADDE 16- 26/9/2004 tarihli ve 5237 sayılı Türk Ceza Kanununa 339 uncu maddesinden sonra gelmek üzere aşağıdaki madde eklenmiştir.
''Devletin güvenliği veya siyasal yararları aleyhine suç işleme
Madde 339/A- (1) Bu Bölümde düzenlenen suçları oluşturmamak kaydıyla, Devletin güvenliği veya iç veya dış siyasal yararları aleyhine yabancı bir devlet veya
organizasyonun stratejik çıkarları veya talimatı doğrultusunda suç işleyenler hakkında üç yıldan yedi yıla kadar hapis cezası verilir. Fail hakkında hem bu suçtan hem de işlediği ilgili suçtan dolayı ayrı ayrı cezaya hükmolunur.
(2) Fiil, savaş sırasında işlenmiş veya Devletin savaş hazırlıklarını veya savaş etkinliğini veya askeri hareketlerini tehlikeyle karşı karşıya bırakmış ise faile sekiz yıldan oniki
yıla kadar hapis cezası verilir.
(3) Suçun, milli güvenlik açısından stratejik önemi haiz birimler ile proje, tesis ve hizmetleri yerine getiren kurum ve kuruluşlarda görev yapanlar tarafından işlenmesi halinde verilecek ceza bir kat artırılır.
( 4) Bu suçtan dolayı kovuşturma yapılması, Adalet Bakanının iznine bağlıdır.'' (Haber Merkezi)

Gündem Haberleri