Fotoğraf Lübnan’da patlayan iPhone model telefonu mu gösteriyor?

Sosyal medyada paylaşılan bir fotoğrafta Lübnan’da patlayanlar arasında iPhone model bir telefonunu gösterdiği iddia edildi. Teyit.org gerçeği ortaya çıkardı

Kısa Dalga - İsrail, Lübnan’da çoğunlukla Hizbullah üyelerinin iletişim için kullandığı çağrı cihazlarının 17 Eylül 2024’te patlattı. Cihazların patlaması sonucu en az 12 kişinin hayatını kaybettiği, yüzlerce kişinin ise yaralandığı açıklandı.

Teyit.org, sosyal medyada paylaşılan patlayan cihazların arasında Iphone olup olmadığına ilişkin olarak yaptığı araştırmanın sonuçlarını paylaştı:

Teyit.org'a göre Fotoğrafı tersine görsel arama yöntemi ile araştırıldığında “Cairo 24” isimli haber sitesinin 19 Mart 2021 tarihli bir haberine ulaşıyoruz. Haberde iddiada yer alan iPhone model telefonun fotoğrafı görülüyor. Fotoğraflar, birebir aynı.

Haberde Mısır’ın Maddi bölgesinde yaşayan bir çocuğun iPhone model telefonunu şarja takacağı esnada patlamanın yaşandığı ve patlamadan kaçmaya çalışan çocuğun kolu kırılarak yaralandığı aktarılmış.

İddiayı anahtar kelimelerle İngilizce ve Arapça olarak araştırdığımızda Lübnan’da toplu olarak patlatılan çağrı cihazlarının iPhone model olduğuna dair güvenilir bir kaynağa da ulaşamıyoruz. Farklı model telefonlar patlatılmış olabilir.

İnternette iPhone model telefonların şarj esnasında patladığına dair birçok başka habere de ulaşılıyor. (Haber Merkezi)

Gündem Haberleri