'Gereği' 2 aymış... Sahte Bakanlık kartıyla gezenler tahliye oldu

Yerlikaya 'gereği yapıldı' diye duyurdu, polisler başlarını bastırarak gözaltına aldı. Dolandırıcılık suçlaması yapılan isimler 2 ayda tahliye oldu.

Kısa Dalga - Ak Gençlik Ocakları Genel Başkanı Ferhat Aydoğan ile kendisini Aydoğan’ın Özel Kalem Müdürü olarak tanıtan Ergin Vançin’in İçişleri Bakanlığı logosu olan kimlik kartları kullanmaları tartışma konusu olmuştu.

Yerlikaya Temmuz’da tutuklandıklarını duyurdu

Tepkilerin ardından “Gereği yapıldı” başlığıyla 12 Temmuz 2024 tarihinde açıklama yapan İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Aydoğan ile Vançin’in tutuklandığını açıkladı.

Yerlikaya, "11.07.2024 tarihinde Sosyal Medya Platformu üzerinden İçişleri Bakanlığımızı etiketleyerek paylaşılan ihbar sonucu, İçişleri Bakanlığımızın ismi kullanılarak kimlik kartları düzenlenmiş olduğu tespit edilmiştir" ifadelerini kullandı.

Nitelikli dolandırıcılık suçlaması yöneltildi

Yerlikaya, şöyle devam etmişti:

"Adana İl Emniyet Müdürlüğü ekiplerimizce ihbarın değerlendirilmesi üzerine yapılan çalışmalar sonucu; E. V. ve aynı araç içerisinde bulunan F. A. adlı şüpheliler suça konu kartlarla birlikte yakalanmıştır. Adana Cumhuriyet Başsavcılığınca şahıslar hakkında Nitelikli Dolandırıcılığa Teşebbüs, Belgede Sahtecilik ve Nüfuz Ticareti suçlarından soruşturma açılmış, çıkarıldıkları mahkemece tutuklanmıştır. Devlet kurumlarının adını kullanarak dolandırıcılık yapan ve imtiyaz sağlamaya çalışanlara, suç odakları ve suçlulara göz açtırmayacağız."

İki ayda tahliye oldular: Arsa satmaya başladı

BirGün’den İsmail Arı’nın haberine göre, Aydoğan ile Vançin’in yaklaşık iki ay sonra Adana Suluca Cezaevi’nden tahliye edildiği öğrenildi. Aydoğan’ın babası da tahliyeyi doğruladı. Hatta Aydoğan, bir internet sitesine 26 Eylül tarihinde Adana’daki bir arsanın satışı için kendi adıyla ilan verdi.

Ferhat Aydoğan’ın babası Muzaffer Aydoğan da “Oğlum cezaevinden çıktı” dedi.

Gazeteci olarak tanıtıp çakarlı araçlarla geziyorlar

Kendisini “Gazeteci” olarak tanıtan, Bir süredir üzerinde çakarlı araçlarla dolaşan, İçişleri Bakanlığı imzalı tanıtım kartı kullanan ve kaymakamlar, valiler ile bazı bürokratlarla fotoğrafları bulunan Ferhat Aydoğan, daha önce suç örgütü lideri Alaattin Çakıcı’nın “basın danışmanı” olduğu iddiasıyla gündeme gelmişti. Ancak Çakıcı, yaptığı paylaşımla bunu reddetmişti.

MHP’lilerle yakın

6 Şubat depremlerinin ardından Maraş’a giden Aydoğan, burada dönemin Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Arif Çetin’le görüştüğünü sosyal medyadan duyurmuş, bu görüntüler sonrası Çakıcı, Aydoğan’ın danışmanı olmadığını söylemişti.

Aydoğan’ın Alaattin Çakıcı ve MHP Genel Başkan Yardımcısı Feti Yıldız, Devlet Bahçeli'nin basın danışmanı Yıldıray Çiçek gibi isimlerle fotoğrafları bulunuyor. (Haber Merkezi)

Gündem Haberleri