İzmir'de 2 sinagoga boyalı saldırı

İzmir'de, Sinyora ve Algazi sinagoglarına boyalı saldırı düzenlendi. Saldırı İzmir Yahudi cemaatinde endişe yarattı, saldırganlar yakalandı.

Kısa Dalga - İzmir Kemeraltı’ndaki UNESCO Programında yer alan Sinyora ve Algazi Sinagoglarının kapısı kırmızı boyalarla tahrip edildi. Kapıya ayrıca ‘560’ sayısının da yazılması dikkat çekti.

Egeli Gazete’de yer alan habere göre; Saldırı İzmir’deki Yahudi cemaatinin yanı sıra turizm ve kültür camiasından da korkuya neden oldu. Saldırıyı yapanların polis ekiplerince yakalandığı belirtildi.

"Bize ‘Siz katilsiniz, Yahudisiniz’ diye mesaj veriyorlar"

İzmir Yahudi Kültür Mirası Projesi Koordinatörü Nesim Bencoya, İsrail’i protesto için Sinyora Sinagogu’niun hedef alındığını düşündüklerini belirterek, “Kırmızı boyayla işaretlemişler. Bize siz katilsiniz? Siz Yahudisiniz’ mesajı veriliyor. Biz böyle algılıyoruz. Bu bir antisemitist saldırıdır. Cemaatimizde korkuya neden oldu” dedi.

"Yerel yönetimler ses çıkarmalı"

Bu tür davranışların aynı zaman kültürel mirası da hedef aldığını hatırlatan Bencoya şöyle konuştu: “Sinyora Sinagogu UNESCO Programında yer alan tescilli bir yapı. Bunun İzmir’in kültürel ve ekonomik yapısına maliyeti büyük olur. Cahilce yapılmış bir hareket. İsrail’in yaptıklarından her defasında sivil Yahudi vatandaşları sorumlu tutuyorlar. Bu tür davranışların modern dünyada olmaması gerekir. Yerel yönetimlerin ses çıkarması gerekir.” (Haber Merkezi)

Gündem Haberleri