Kısa Dalga - Siber dolandırıcılar Kamil Koç’un SMS sistemine sızarak Vakıfbank müşterilerine yönelik sahte linkler içeren mesajlar gönderdi.
Mesajdaki linki tıklayanlar bankanın internet şubesini taklit eden bir siteye yönlendirildi.
Bu linke tıklayan ve site üzerinden banka hesabına giriş yapmaya çalışan müşterilerin bankacılık bilgileri dolandırıcılar tarafından ele geçirildi.
Gerçek internet şubesi ile tamamen aynı tasarıma sahip
Donanımhaber’in aktardığına göre, sahte site görünüm olarak VakıfBank’ın gerçek internet şubesi ile tamamen aynı tasarıma sahip olmasına rağmen, bankayla hiçbir bağlantısı bulunmuyor.
Sosyal medyada bazı kullanıcıların Kamil Koç’tan gelen mesajlarda sahte Binance bağlantıları da aldıkları paylaşıldı. Güvenlik için 11 Ağustos saat 10.00’dan itibaren Kamil Koç’tan gönderilen şüpheli mesajlara tıklanmaması tavsiye ediliyor.
Kamil Koç'tan açıklama
Kamil Koç, konuyla ilgili yazılı bir açıklama yayınladı. Yolcuların yalnızca resmî kaynaklar üzerinden gelen bilgilere güvenmesi gerektiğini belirten şirket, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:
“Türkiye’nin öncü seyahat markalarından Kamil Koç Otobüsleri A.Ş., yolcularının güvenliği ve kişisel bilgilerinin korunmasını her zaman en öncelikli hassasiyet olarak görmekte ve bu doğrultuda gerekli tüm tedbirleri almaktadır.
Ancak, bugün şirketimizin adı kullanılarak dolandırıcılık amaçlı sahte internet bağlantısı (link) içeren SMS mesajlarının bazı kişilere gönderildiği tespit edilmiştir.
Yapılan ön incelemelerde, şirketimizin veri tabanları ve güvenlik altyapısına herhangi bir yetkisiz erişim gerçekleşmediği belirlenmiştir. Hizmetlerimizde herhangi bir kesinti veya başka bir sorun bulunmamakla birlikte kapsamlı incelemelerin ve gerekli teknik kontrollerin yapılması sırasında mesaj servisimiz geçici olarak durdurulmuştur.
Kâmil Koç Otobüsleri A.Ş.’nin resmi kaynakları dışında gelen bu tür mesajlara kesinlikle itibar edilmemesi gerekmektedir.
Konu ile ilgili kapsamlı teknik ve hukuki incelemeler devam etmekte olup, başlatılan yasal süreçle ilgili yetkili kamu kurumlarına gerekli bildirimler yapılmaktadır.
Kamuoyunun bilgisine saygıyla duyurulur.”