Narin'in kuzenleri korkuyor: Baskıdan okula devam edemeyen var

Narin'in 18 yaş altı 14 kuzeninin bazılarının 'toplumsal baskı' nedeniyle okula devam edemedikleri öğrenildi.

Kısa Dalga - Diyarbakır'ın Tavşantepe Köyü'nde sekiz yaşındaki Narin Güran'ın öldürülmesine ilişkin soruşturma devam ediyor. Narin'in baba evinde öldürüldüğü kesinleşti.

Halk TV'den Ferit Demir'in haberine göre, Narin'in ölümü Türkiye'yi sarsarken küçük kızın 18 yaş altı kuzenleri de travma içerisinde.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı ekipleri, 7-13 yaş arası 50'ye yakın çocuğa Tavşantepe Köyü'nde sosyal çalışmacılar, psikologlar ve psikolojik danışmanlarca destek sunuldu.

18 yaş altı kuzenleriyle görüşüldü

Çocukların psikolojik iyilik hallerinin artırılması ve günlük yaşam rutinlerinin tekrar düzene girmesine yönelik daha kapsamlı bir ekip, Narin'in 18 yaş altı 14 kuzeni ile de görüştü.

Çocukların sosyal uyum süreçlerini izleyen ekip, Narin'in kuzenlerinden bazılarının olay nedeniyle psikolojik olumsuzluk yaşadığını belirledi.

Baskında okula devam edemediler

Özellikle yaşları küçük kuzenlerde korku ve kaygı durumunun hakim olduğunu tespit eden uzmanlar, bazı çocukların "toplumsal baskılardan eğitimlerine devam edemediklerini" belirttiğini kayıt altına aldı.

Ekip, kuzenlerden okula devamsızlık yapanlarla ilgili ilçe milli eğitim müdürlüğü yetkililerini de bilgilendirdi.

Psikolojik desteklerin ardından çocukların daha iyi hale geldiği belirtilirken çocukların eğitim hayatlarına devamlarının sağlanmasının normalleşme süreçlerinde etkili olacağı belirtildi.

Ekibin köydeki çalışmaları devam ettiği de kaydedildi. Psikolojik destek ekibi daha kapsamlı çalışmaların, soruşturmanın tamamlanmasının hemen ardından başlayacağı kaydedildi. (Haber Merkezi)

Gündem Haberleri