'Ortahisar Yazar Buluşmaları' engellenmeye mi çalışılıyor?

Trabzon Ortahisar Belediyesi, etkinlik üzerinden yazarların ve Ortahisar Belediyesi'nin hedef alınmasına ilişkin suç duyurusunda bulunacaklarını duyurdu.

Kısa Dalga - Trabzon Ortahisar Belediyesi’nden ‘Yazar Buluşmaları’ etkinliğine ilişkin yapılan açıklamada, "Trabzon’un imajına zarar veren, karanlık zihniyetin temsilci kalemşorlarının provokasyonları" ile karşı karşıya oldukları belirtildi.

Açıklamada, şöyle denildi:

"AK Parti’den devralınan belediyemizle ilgili, hizmete başladığımız günden itibaren istisnasız her gün karalamaya yönelik yalan ve iftiralarla dolu yayınlar yapan bir yayın kuruluşunda Ortahisar Yazar Buluşmaları etkinliğimiz üzerinden, şehrimize davet ettiğimiz kıymetli yazarlarımızı, Trabzon’umuzu ve Ortahisar Belediyemizi hedef hâline getirmeye çalışmaktadır.

'Selahattin Demirtaş’a destek veren yazar Trabzon’a geliyor' başlığıyla yayınladıkları haberin içeriğinde kullanılan mesnetsiz ifadelerle, Ortahisar Yazar Buluşmaları'na davet ettiğimiz aydınları neredeyse terörist ilan ederek, Trabzon’un sinir uçlarına dokunmayı bizatihi amaç edinmişlerdir. Bu, açık ve net bir biçimde provokasyondur! Trabzon’da olaylar çıksın ve yine Trabzon geçmişte yaşadığı türden olaylarla anılsın istenmektedir. Bunun adı gazetecilik değildir, bunun adı bir şehre ihanettir!"

"Belediyemizdeki rantı kesildiği için böylesi karalamalara başvuruyor"

"Ne var ki, geçmiş yıllarda Ortahisar Belediyemizden nemalanmayı, yayınladığı niteliksiz kitapları farklı kamu kurumlarına satmayı ve birçok yakınını belediyelerde işe aldırmayı âdet edinen bu rantçı şahsın, yeni dönemde Ortahisar Belediyemizdeki rantı kesildiği için halkımızın bir tek kuruşunu dahi alamamış, böylesi karalamalara başvurur olmuştur" denilen açıklamada, şu ifadeler yer aldı:

"Kaleminden akan kini ve öfkesi bu nedenledir. Belediyemizden artık hiçbir çıkar elde edemeyen bu şahıs, kişisel çıkarı uğruna bir şehri ateşe atmaya çalışmaktadır. Sırf belediyemize ve başkanımız Ahmet Kaya’ya zarar vermek adına yaptığı sanal röportajlarla gazetecilik mesleğini çoktan itibarsızlaştırmış, meslektaşlarına ve halkımıza saygısızlığıyla gülünç duruma düşmüştür.

Kaynakları tükenen ve artık hiçbir itibarı kalmayan bu kalemi sapkınlaşmış, haber yapma biçimi sapkınlaşmış şahıs ile birlikte söz konusu provokatif habere imza atan muhabir hakkında Türk Ceza Kanununun 216. maddesinde yer alan 'Halkı kin ve düşmanlığa tahrik veya aşağılama' suçundan gerekli cezayı almaları adına suç duyurusunda bulunduğumuzu ayrıca belirtmek isteriz.

Bahsi geçen habere itibar edip içeriğindeki mesnetsiz ifadeleri paylaşarak Trabzon’umuzu, bizleri ve aydınlarımızı hedef hâline getirmekte beis görmeyen diğer şahıslar hakkında da aynı suçtan suç duyurusunda bulunulacaktır."

Haluk Hepkon

"Karanlık çevreler Yazar Buluşmaları'nı engellemeye çalışıyor"

Kırmızı Kedi Yayınevi Kurucusu yazar Haluk Hepkon da sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, şunları kaydetti:

"Karanlık çevreler Ortahisar Yazar Buluşmaları'nı engellemeye çalışıyorlar. Belediyeden elde ettikleri rantlar kesildiği için yazarlara yasak getirmek, gerginlik ve kargaşa çıkartmak istiyorlar. Sağduyu uyanık olmayı ve bu türden provokasyonlara izin verilmemesini gerektirir."

(Haber Merkezi)

Gündem Haberleri