Prof. Dr. Naci Görür'den Malatya depreminden sonra hayati uyarı

Malatya'da meydana gelen 6,0 büyüklüğündeki depremin ardından açıklama yapan Prof. Dr. Naci Görür, hasarlı binalardan uzak durma tavsiyesinde bulundu.

Kısa Dalga - Deprem uzmanı Prof. Dr. Naci Görür, Malatya merkezli 6,0 büyüklüğündeki depremin ardından X (Twitter) hesabından uyarıda bulundu.

Doğu Anadolu Fay Hattı üzerinde afet boyutunda deprem beklemediğini ifade eden Prof. Dr. Görür şu mesajı paylaştı:

"Elazığ’daki ve Malatya’daki heşehrilerime duyuru: Malatya ve Elazığ yörelerinde DAF üzerinde afet boyutunda bir deprem beklemiyorum ama son depremlerde zarar gören, hasar gören binalardan uzak durun. Bunlarda yıkım olabilir. Geçmiş olsun."

"Endişe yok" demişti

Prof. Dr. Naci Görür, depremin hemen ardından yaptığı paylaşımda da bugünkü depremin 6 Şubat depremlerinin bu faya enerji transferi sonucu gerçekleştiğini belirterek şöyle dedi:

"Akuşağı-Kale/Malatya’da 6,0 büyüküğünde deprem oldu. Doğu Anadolu Fay Zonu üzerinde. Biliyorsunuz 2020 yılında Elazığ depremi nedeniyle bu fay büyük ölçüde kırılmıştı. Muhhtemelen bu gün olan deprem 6 Şubat 2023 depremlerinin bu faya enerji transferinin bir sonucudur. Endişe yok."

Ne olmuştu?

Bugün saat 10.46'da Malatya merkezli deprem meydana geldi.

Depremin büyüklüğünü İçişleri Bakanlığı'na bağlı AFAD 5,9 olarak açıklarken Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi 6,0 olarak duyurdu.

Yetkili makamlardan yapılan ilk açıklamalara göre depremde can kaybı yaşanmadı. (Haber Merkezi)

Gündem Haberleri