Resmi Gazete'de yayımlandı: Askeri öğrencilere yatay geçiş yasağı

Resmi Gazete'de yayımlandı: Askeri öğrencilere yatay geçiş yasağı
Resmi Gazete'de yayımlanan düzenlemeyle askeri öğrenciler öğrenim gördükleri bölümleri veya yükseköğretim kurumlarını değiştiremeyecek, yatay geçiş yapamayacak.

Kısa Dalga - "Fakülte ve Yüksekokullar Askeri Öğrenci Komutanlığı ve Öğrencileri ile Fakülte ve Yüksekokullardan Yetişen Subaylara ve Astsubaylara İlişkin Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik", Resmi Gazete'de yayımlandı.

Fakülte veya yüksekokullarda öğrenim gören askeri öğrenciler, öğrenim gördükleri bölümleri/programları veya okumakta oldukları yükseköğretim kurumlarını değiştiremeyecek veya yatay geçiş yapamayacak. Askeri öğrenciler, öğrenimlerini Bakanlık nam ve hesabına tamamlayacak.

Ayrıca Bakanlık nam ve hesabına fakülte veya yüksekokullarda okuyan askeri öğrencilerin teğmenliğe nasıp tarihleri mezuniyet tarihi olarak kabul edilecek.

Gündem Haberleri