Sabah yazarından genç teğmenlere: İsmail Dümbüllü'nün askerleri

AKP'ye yakın Sabah gazetesi yazarlarından Salih Tuna, mezuniyet töreninde "Atatürk'ün askerleriyiz" diyen genç subaylara tepki gösterdi.

Kısa Dalga - Sabah yazarı Salih Tuna, Kara Harp Okulu mezuniyet töreninin ardından kılıçlarını havaya kaldırıp "Mustafa Kemal'in askerleriyiz" sloganı atan yemin metni okuyan teğmenler için "İsmail Dümbüllü'nün askeri olmaktan öteye geçemezsiniz" dedi.

Salih Tuna, yazısında "Mezun olan teğmenlerin bir kısmının iki farklı ant içmesinden daha fecaat olanı ayrımcılıktır" diyerek, şöyle devam etti:

"Yani, söz konusu teğmenlerin kendilerini diğer teğmen arkadaşlarından adeta ayrıştırmalarıdır. Bu da lafın düzünü edeceksek, ayrımcılıktan başka bir şey değildir.

Hangi askerlik bu kadar başıbozukluğu kaldırır? Böylesi bir disiplinsizlikle malul olduktan sonra dilleriniz matine-suare 'Mustafa Kemal'in askeriyiz' dese de, pratikte tuluat ustası İsmail Dümbüllü'nün askeri olmaktan öteye geçemezsiniz.

Hayır yani, bu fitne ameliyesi neyin veya kimlerin uğruna gerçekleştirilmiştir? Gencecik teğmenlerimizi kimler taklaya getirmiş, gaflete düşürmüştür. Şayet gaflet değilse ihanet çapında dalalettir." (Haber Merkezi)

Gündem Haberleri