Tasarruf sıkıntısı: Okulda görevli yok, çöpler öğrencilere kaldı

Bakanlık sene başında temizlik personelini istihdam eden programda değişiklik yaptı. Birçok okulda hijyen sorunu yaşanıyor.

Kısa Dalga - Milli Eğitim Bakanlığı’nın (MEB) sene başında temizlik personeline ilişkin aldığı karar, okullarda temizlik problemi yarattı. Bakanlık sene başında temizlik personelini istihdam eden programda değişiklik yaptı. Değişiklikle personelin okullara haftada üç gün gelmesi kararlaştırıldı. Bu karar sıkıntılara neden oldu. Eğitim-İş Sendikası Sinop Şube Başkanı Celal Şahbenderoğlu, geçtiğimiz günlerde bir açıklama yaparak "Okullarımızda hijyen konusu alarm vermekte, tam anlamıyla temizlenememekte" dedi. Okullardan çöp yığınlarını gösteren fotoğraflar gelmeye başladı.

Aileler CİMER'e yazdı

BirGün'den Mustafa Kömüş'ün haberine göre İstanbul Eyüpsultan’daki okullarda ciddi sorun yaşanıyor. Bir veli CİMER’e şunları yazdı: “Eyüp’te yer alan bulunan Hacı İslam Ülker İlkokulu’nda şu an temizlik görevlisi yok. Sular akmıyor. Tuvalette musluklar bozuk. Çocuklarımız sürekli hasta. Bu konuda acil destek bekliyoruz.” Başka bir veli ise “Okul hijyen ve güvenlik açısından çok zayıf. Okulun çocuklar için uygun hale getirmesini talep ederim” diye yazdı.

Çöpleri öğrenciler topluyor

Evrensel'den Damla Kırmızıtaş'ın aktardığına göre Ankara Sincan'da bir okulda temizlik personeli eksikliği nedeniyle okul çıkışında çöpleri öğrenciler topladı, topladıkları çöpleri okulun dışındaki çöp tenekelerine attı. Eğitim Sen Ankara 4 No’lu Şube Başkanı Gülhan Şimşek, "Tuvaletler temizlenemiyor. Sınıflardan çöpleri öğrenciler toplamak zorunda kalıyor. Çoğu okulda sıralar toz içinde. Yeni çıkarılan iş gücü uyum programı uygulamasına göre okullarda çalışacak personel emeklilik sigortaları olmadan haftada 3 gün aylık 6 bin 500-7 bin gibi bir maaşa çalışacak. Bu ücrete kim çalışacak? Temizlik elemanı bulunamıyor” dedi. (Haber Merkezi)

Gündem Haberleri