Bu küçük tüyo sayesinde pamuk gibi kek yapmak mümkün! Şeflerin küçük sırrı

Bugün sizlere, mutfakta pamuk gibi kek yapmanın küçük bir sırrını paylaşacağız.

Şeflerin sıkça kullandığı bu tüyoyu öğrendiğinizde, keklerinizin nasıl daha hafif ve yumuşak olabileceğine çok şaşıracaksınız.
Pamuk gibi kek yapmanın sırrı, kek hamurunu karıştırırken dikkatli olmaktan geçiyor. Kek hamurunu fazla karıştırmak, glutenin gelişmesine ve dolayısıyla kekin sertleşmesine neden olabilir. Bu nedenle, kek hamurunu karıştırırken yavaş ve nazik hareketlerle karıştırmak önemlidir. Ayrıca, unu eklerken de fazla karıştırmamaya dikkat etmek gerekmektedir.

Mükemmel ip uçları sayesinde yaptığınız kekin hem formu hem de tadı değişecek. İşte lezzeti ve kıvamı yerinde kek yapmanın püf noktaları...

TÜM MALZEMELER ODA SICAKLIĞINDA OLMALI


Keke koyacağınız her malzemenin aynı sıcaklıkta olması çok önemli. Yumurta, süt, yağ... Kek malzemeleri yaklaşık 20 dakika önce dolaptan çıkarın ve oda sıcaklığında bekletin. Özellikle süt ve yumurtanın soğuk olmaması gerekiyor.

MALZEME DEĞİŞİKLİĞİ YAPMAYIN


Tarifinizde katı yağ kullanmanız gerekiyorsa bunun yerine kesinlikle sıvı yağ koymamalısınız. Aksi halde tüm dengeleri bozup kıvamsız bir kek harcı hazırlamış olacaksınız.

KARIŞTIRMA İŞLEMİ SON DERECE ÖNEMLİ


Yağ ve şekeri çırpmak için birkaç dakikanızı ayırın. Krema haline gelene kadar bu iki malzemeyi karıştırın.

KASEYİ SIYIRIN


Kek hamurunu karıştırırken, un ve yağ parçaları kabın kenar kısımlarına yapışıp kalabilir. Kasenin alt ve yan kısımlarını sıyırarak karıştırmaya özen gösterin.

KABI MUTLAKA YAĞLAYIN VE UNLAYIN


Son dokunuşlar her zaman çok önemlidir. Mükemmel pişen keki sorunsuz bir şekilde kabından çıkarmak için önce kabı az miktarda yağlayın, ardından da unlayın. Bu işlem kekin kabarmasına da yardımcı olacaktır.

Kaynak: youtube.com, mynet.com

İlgili Haberler

Ekim ayında hangi burç daha şanslı? İşte ekim ayının şanslı burçları
Günde 1 bardak papatya çayı içmenin sağladığı etkiler! Bakın neden içilmeliymiş
Acı biber yerken bir kez daha düşünün

Yaşam Haberleri