80 yaşındaki hasta tutuklu Makbule Özer: Burada her an ölebilirim

Van’da tutuklanan 80 yaşındaki Makbule Özer ile eşi 79 yaşındaki Hadi Özer, sağlık raporu için hastaneye götürüldü. Makbule Özer, "Burada her an ölebilirim" diyerek ev hapsi istedi.

Van’ın Edremit ilçesinde “örgüte yardım etmek” iddiasıyla yerel mahkemenin verdiği 2 yıl 1 aylık hapis cezası onanan 80 yaşındaki engelli Makbule Özer ile eşi 79 yaşındaki Hadi Özer’in Van Bölge Hastanesi’ne sevk edildi. Özer çiftinin sağlık raporu için getirildikleri hastaneden muayene ardından cezaevine geri götürüldü.

Çift bir haftadır cezaevinde tutulurken, daha önce iki kez yapılan “konutta infaz” talebi İnfaz Hakimliği tarafından reddedilen Makbule Özer’in, gönderdiği mesajda, bir an önce ev hapsi talebinin yerine getirilmesini isteyerek, “Her an ölebilirim” dediği öğrenildi.

'YÜRÜYEMİYORUM VE PERİŞAN HALDEYİM'

Özer’in mesajı şöyle: “Yürüyemiyorum ve şu an perişan haldeyim. Burada ölmeyeceğimin garantisi yok. Bir an önce evime gitmek istiyorum. Her an burada ölebilirim. Dört duvar arasındayım, şekerim, nefes darlığım ve tansiyonum var. Yanımdaki arkadaşlar imkanlar dahilinde bana iyi bakıyorlar, yine cezaevi idaresi sürekli beni revire götürüyor ama bu durum böyle devam edemez. Çünkü ben evdeyken bile çocuklarım bana zor bakıyordu. Bunun için bir an önce tahliye edilmek istiyorum." (Kısa Dalga)

Gündem Haberleri