Cezaevine konulan 80 yaşındaki Makbule Özer'e yine ret

Cezaevine konulan 80 yaşındaki Makbule Özer'e yine ret
Van'da 'örgüte yardım' suçlamasıyla tutuklanan Makbule Özer'in ev hapsine alınması için yapılan başvuru yine reddedildi. Anayasa Mahkemesi'ne başvuru yapılacak.

Van’ın Edremit ilçesinde “Örgüte yardım etmek” iddiasıyla yerel mahkemenin verdiği 2 yıl 1 ay hapis cezası onanan ve 9 Mayıs’ta tutuklanan 80 yaşındaki Makbule Özer için “Cezanın konutta infazı” için yapılan ikinci başvuru da Van İnfaz Hakimliği tarafından reddedildi.

Hakimlik, Van Bölge Hastanesi’nden alınan raporun yeterli olmadığını, Adli Tıp Kurumu (ATK) raporunun da alınmasını istedi.

ENGELLİ RAPORU KABUL EDİLMEDİ

Hakimlik, hükümlünün infaz etmekte olduğu suç türü nedeniyle kural olarak özel infaz usullerinden faydalanmasının mümkün olmadığını savundu.

Van Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi tarafından düzenlenmiş sağlık kurulu raporunun bir değerlendirme için yeterli olmadığını savunan hakimlik, “Hükümlü vekilinin müvekkilinin hapis cezasının konutta çektirilmesi talebinin bu aşamada reddine, düzenlenen rapor doğrultusunda talepte bulunulması halinde hakimliğimizce tekrar değerlendirme yapılabileceğine hüküm kurulmuştur” denildi.

'ATK SÜRECİ İŞKENCEYE DÖNÜŞECEK'

Karara itiraz için 1. Ağır Ceza Mahkemesi’ne başvuran Avukat Dilan Kunt Ayan, “Konutta infaz istememizin nedeni 80 yaşında olan bir annenin ATK sürecinde daha da yıpranmasını istemememizden kaynaklıdır. Bu durumda olan yaşlı bir kadın için ATK süreci bir işkenceye dönüşecektir. ATK’nin Aysel Tuğluk ve Mehmet Emin Özkan için verdiği kararları göz önüne aldığımızda bu sürecin nasıl ve nereye evrileceğini hepimiz çok iyi biliyoruz” dedi.

Van 1. Ağır Ceza Mahkemesi’nin vereceği kararın ardından Özer için Anayasa Mahkemesi’ne başvuru yapılacak. (MA)

Gündem