A Milli Kadın Voleybol Takımı'nın Paris yolculuğu başladı

A Milli Kadın Voleybol Takımı, Paris 2024 Olimpiyat Oyunları için Fransa'ya gidiyor.

Kısa Dalga - A Milli Kadın Voleybol Takımı, Paris 2024 Olimpiyat Oyunları öncesi Burhan Felek Voleybol Salonu’nda gerçekleşen medya gününde gazetecilerle bir araya geldi.

A Milli Takım Başantrenörü Daniele Santarelli, "Herkesin hayali olimpiyatlara katılmaktır. Geçen sene çok önemli işler başardık. Paris 2024'te olmayı fazlasıyla hak ettik. Türkiye'nin bizimle gurur duyacağı şekilde olimpiyatlardan döneceğimizi düşünüyorum" dedi.

A Milli Takım Kaptanı Eda Erdem de "Hayal ettiğimiz bir turnuvaya gidiyoruz. Zorlu bir turnuva olacak. Hazır olduğumuza inanıyoruz. Paris'te güzel şeyler yaşamak istiyoruz. Ülke olarak çok fazla başarıyı ülkemize kazandıracağımıza inanıyoruz. Madalyanın rengi hiç önemli değil. Üçüncü olimpiyatım. Yeter ki kürsüde olalım. Hep birlikte şampiyon olmuşçasına kutlayacağız. Madalyayla bitirmek paha biçilmez olur" dedi.

Toplantı sonrası Paris'e gitmek için yola çıkan voleybolcular; aileleri, yakınları, alt yaş kategorilerindeki sporcular ve vatandaşlar tarafından bando takımı eşliğinde uğurlandı.

Takım, saat 21.00'de İstanbul Havalimanı'ndan kalkacak uçakla Fransa'nın başkenti Paris'e hareket edecek.

A Milli Kadın Voleybol Takımı’nın Paris 2024 Olimpiyat Oyunları kadrosunda şu isimler yer alıyor:

“Cansu Özbay, Elif Şahin, Ebrar Karakurt, Hande Baladın, Tuğba İvegin, Derya Cebecioğlu, Meliha Diken, Eda Erdem Dündar, Zehra Güneş, Aslı Kalaç, Melissa Vargas, Gizem Örge, İlkin Aydın ve Beyza Arıcı.”

Maç programı

A Milli Kadın Voleybol Takımı'nın maç programı şöyle:

-29 Temmuz Pazartesi:

10.00 Türkiye - Hollanda

-1 Ağustos Perşembe:

10.00 Türkiye - Dominik Cumhuriyeti

-4 Ağustos Pazar:

10.00 Türkiye - İtalya (Spor Servisi)

Spor Haberleri