Kadıköy’de yaşayan 12 yaşındaki Hande Çinkitaş, 4 Ocak 2001’de başına çekiçle vurulup boğazı kesilerek öldürüldü. Cinayetten 20 yıl sonra babası Nezih Çinkitaş ve üvey annesi Şehnaz Çinkitaş hakkında "Canavarca hisle eziyet çektirerek alt soydan akrabayı kasten öldürme" suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasıyla dava açıldı.
İddianamede olayda kullanılan bıçakta Nezih Çinkitaş’ın parmak izine rastlanmadığı ancak 19 yıl sonra bıçak üzerinde yapılan DNA incelemesinde bıçağın keskin ucunda Nezih Çinkitaş’ın yoğun olarak DNA profilinin tespit edildiği belirtiliyordu.
Anadolu 2. Ağır Ceza Mahkemesi’ndeki davanın şubat ayında görülen duruşmasında savcı, sanıkların ayrı ayrı ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasıyla cezalandırılmasını istedi. Mütalaada sanıkların Hande Çinkitaş'ı sırf zevk duymak için öldürdükleri öne sürüldü.
"20 SENE GEÇMİŞ, KIZIMIN KATİLİNİN BULUNMASINI İSTİYORUM"
Karar duruşmasında savcı mütalaasını tekrarladı. Sanık Nezih Çinkitaş ise "5-6 ay boşu boşuna cezaevinde yattım. Kendimi nasıl bir kumpasın içinde buldum anlamıyorum. Aradan 20 sene geçmiş kızımın katilinin bulunmasını istiyorum. 20 senedir katil değildim şimdi mi katil oldum? Ben kara vicdanlı değilim" dedi. Diğer sanık Şehnaz Çinkitaş da üzerine atılı suçlamayı kabul etmeyerek beraat etmeyi talep etti.
Mahkeme heyeti, sanıkların üzerine atılı "Canavarca hisle veya eziyet çektirme" suçunu işlediklerinin sabit olmamasını gerekçe göstererek sanıkların ayrı ayrı beraat etmesine karar verdi. Mahkeme sanıklar hakkındaki ev hapsi şeklindeki adli kontrol tedbirini de kaldırdı.
(DHA)