AKP'de sular durulmuyor, partide istifa dalgası mı başlıyor?

AKP, 30 Haziran-2 Temmuz tarihleri arasında Kızılcahamam’da belediye başkanlarıyla bir araya gelecek. Bu kritik kamp öncesinde AKP kulisleri hareketlenmeye başladı.

Kısa Dalga- Yerel seçimlerde beklenen başarıyı elde edemeyen AKP, teşkilatlardan başlayarak bir değişim sürecine giriyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın direktifleri doğrultusunda hazırlanan kongre takvimi için çeşitli formüller geliştirilmişti. Kongrenin 2025 yılı içinde yapılması kararlaştırılırken, bu süreçte il ve ilçe başkanlıklarında istifa dalgası başlatılacak.

İlk istifalar teşkilatlardan geldi

Türkiye Gazetesi'nde yer alan habere göre, AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Erdoğan, yerel seçimlerin ardından katıldığı parti toplantılarında “Bayrak değişimi” mesajı vermesine rağmen, parti üst yönetiminde henüz bir değişiklik yapmadı. Erdoğan’ın değişimi teşkilatlardan başlatmayı tercih ettiği belirtiliyor. Bu kapsamda, bayramdan önce Rize, Adıyaman ve Batman il başkanları genel merkezin talimatıyla istifa etti. Değişim sürecinin teşkilatlardan başlamasına parti içinde bazı itirazlar olsa da, AKP yönetimi değişimin tabandan tavana doğru ilerlemesinin teşkilatları dinamik tutacağı görüşünde.

Kaybeden illerde istifa furyası mı başlıyor?

Türkiye gazetesinde yer alan kulis bilgisine göre, Erdoğan’ın “Seçmenden geçer not alamayan bizim takdirimize de mazhar olamaz” açıklamasını hatırlatan AKP yetkilileri, özellikle seçim kaybedilen illerde kapsamlı bir istifa dalgasının kapıda olduğunu belirtiyor.

Politika Haberleri