Akşener’le Babacan buluştu: “Anayasa’ya uymuyorlar ki, değiştirseler ne olacak?”

Ortak basın toplantısında konuşan İYİ Parti lideri Akşener, Erdogan’ın yeni Anayasa çağrısına “Biz bu yün yumağına takılmayacağız" yanıtını verirken DEVA lideri Babacan, “Anayasa’ya uymuyorlar ki, değiştirseler ne olacak” dedi.

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, bugün İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’i ziyaret etti. Ziyaret sonrası iki genel başkan düzenledikleri ortak basın toplantısında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın yeni Anayasa çağrısını değerlendirdiler. Babacan,  "Uymadıkları Anayasa’yı değiştirseler ne, değiştirmeseler ne” derken Akşener, "Biz bu yün yumağına takılmayacağız" açıklamasını yaptı.

Akşener, şunları söyledi:

“Yeni anayasayla ilgili Erdoğan’dan sonra takip ettim herkes başka bir şey söyledi. Meclis Başkanı başka söyledi, Bahçeli başka söyledi, en minik ortak Perinçek çok başka bir şey söyledi. Burada yeni Anayasa gibi bir anlatım var. Bugün Sayın Cumhurbaşkanının yaptığı işler eski sisteme göre hukuk dışı. Sıfırdan Anayasa yapmak gibi bir iddia ise bu ikinci cumhuriyetin kuruluşudur ki bununla ilgili bir bilgi almamız gerek. Biz bu yün yumağına takılmayacağız. Türkiye'de değerler üzerinden yapılan bir kavga var. Ben ilçe ilçe geziyorum. Kürt esnafla da Türk esnafla da karşılaşıyorum, hiçbiri aidiyetleri üzerinden bir tespit yapmıyor şu an. Siftah yapamadığını söylüyor. Oğlu ya da kızının üniversite mezunu olup üç yıldır işsiz olduğunu söylüyor. Bunları konuşmak varken döndürüp döndürüp ayırıcı kısmı görmesi iktidarın."

Gündem değiştirme çabası

Babacan ise şöyle konuştu:

“AYM bir karar aldı alt mahkeme uymam dedi. Erdoğan da hak verdi. Bunlar bu gücü nereden alıyor onu da görmüş olduk. Zaten uymadığınız bir metni değiştirmenin ne anlamı var? Zaten uymadığınız bir anayasayı değiştirmekle niye uğraşıyorsunuz ki? Bıraksınlar Anayasa’yı. Uymadıkları Anayasa’yı değiştirseler ne, değiştirmeseler ne. Gündem değiştirme oyunlarına asla düşmememiz lazım.”

Gündem Haberleri