Altın Portakal'da 'Çiğdem Mater' mesajı: Aşk aşktır, Gezi onurumuzdur

BU yıl 59'uncusu düzenlenen Antalya Altın Portakal Film Festivali'nin açılışı gerçekleştirildi. Festivalin açılış konuşmasında Gezi tutuklusu yönetmen Çiğdem Mater unutulmadı.

Türkiye'nin en uzun soluklu film festivali olan Antalya Altın Portakal Film Festivali'nin 59'uncusu Antalya Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenleniyor.

"GEZİ ONURUMUZDUR"

59. Antalya Altın Portakal Film Festivali'nde konuşma yapan ve jüri üyesi olan senarist-yapımcı Aslı Özge ise, "Çekmediğiniz bir film yüzünden hapse girdiğiniz bu günlerin bir an evvel geçmesine, sinemacı dostumuz Çiğdem Mater’in bir an evvel özgürlüğüne kavuşmasını ve başrolünde iki kadın karakter olan, aşkı ve kaybı anlatan bu filmi yapabilmeyi umut ediyorum. Hatırlatmaktan vazgeçmiyoruz. Aşk aşktır. Gezi onurumuzdur. Teşekkürler” ifadelerini kullandı.

"ÇİĞDEM MATER'E ÖZGÜRLÜK"

Ulusal Belgesel Film Yarışması jürilerinden yönetmen Elif Ergezen, Gezi tutuklusu Çiğdem Mater'e selam gönderdi. Ergezen, "Çekilmemiş belgeseli gerekçe gösterilerek tutsak edilen arkadaşımız Çiğdem Mater'e ve siyasi tutsaklara selam gönderiyoruz" dedi. Yönetmen Yeşim Ustaoğlu da "Çiğdem Mater'e özgürlük" ifadelerini kullandı.

Antalya Büyükşehir Belediyesince bu yıl 59'uncusu düzenlenen festivalde Ulusal Uzun Metraj Film Yarışması'nda 10 film "Altın Portakal"ı kazanmak için yarışacak. Festival, 8 Ekim'de ödül ve kapanış töreni ile sona erecek.

MAHSA AMİNİ

Jüri üyeleri Yeşim Ustaoğlu, Ahmet Mümtaz Taylan, Azra Deniz Okyay, Harun Tekin, Haydar Ergülen, Nurgül Yeşilçay ve Uğur İçbak kırmızı halıda birlikte poz verdi. Jüri üyelerinden Azra Deniz Okyay geceye İran'da öldürülen Mahsa Amini'nin isminin yazılı olduğu tişört ile katıldı.

Kültür Sanat Haberleri