Bahçeli: "128 milyar dolar nerede?' sorusu ihanetin maskesi olarak mı kullanılmaktadır?"

MHP Lideri Devlet Bahçeli Meclis'e gelen aralarında CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu'nun da bulunduğu fezlekelere dair " Bir an önce karara bağlayın" dedi.

MHP Genel Başkanı Meclis'teki grup toplantısında gündemdeki konuları değerlendirdi.  Bahçeli, CHP'nin kampanya olarak yürüttüğü "128 milyar dolar nerede?" sorusuna, "Aradığınız para devletin kasasında, siz neredesiniz" diye yanıt verdi. Bahçeli konuşmasında özetle şunları söyledi:

"DEVLETİN KASASINDA"

"Belli merkezlerde projelendirilip, kamuoyuna servis edilen '128 Milyar dolar nerede?' sorusu ihanetin maskesi olarak mı kullanılmaktadır? Hazine ve Maliye Bakanı, Merkez Bankası başkanı 'Kaybolan para yok' diyor. Veriler bunu doğruluyor. CHP, İP, HDP ağız birliği etmişcesine 128 milyar doların akıbetini soruyor. 

Utanmazlar, 128 milyar doları bırakın da 104 emekli amiralin bildirisinin hesabını verin. Çünkü alayınız işin içindesiniz. Aradığınız para devletin kasasında, siz neredesiniz? 

Gece yarısı bildiri yayınlayıp sonra "Metin değiştirilmiş haberim yoktu" diyerek kıvırmak mertlik değildir. Mertlik demokrasiye sahip çıkmaktır. Milli iradeye saygı göstermektedir. Bölünmez bütünlüğü sağlamaktır. 

Gece yarısı bildiri yayınlayıp sonra "Metin değiştirilmiş haberim yoktu" diyerek kıvırmak mertlik değildir. Mertlik demokrasiye sahip çıkmaktır. Milli iradeye saygı göstermektedir. Bölünmez bütünlüğü sağlamaktır." 

"FEZLEKELERİ KARARA BAĞLAYIN"

TBMM'ye gönderilen fezlekelerin karara bağlanmasını isteyen Bahçeli "TBMM’de biriken fezlekelerin bir an önce görüşülerek karara bağlanması terörle mücadele teşvik edici ve kamçılayıcı bir işlev görecektir" dedi.

Gündem Haberleri