Bakan Kurum'dan peribacaları açıklaması: Kaçak tuvaletlerin yıkımına ilişkin görüntü....

Bakan Kurum, Kapadokya'daki çalışmalarla ilgili "Peri bacaları ile ilgili yıkım görüntüsü kaçak diyebileceğimiz tuvaletlerin yıkımına ilişkin görüntü" dedi.

UNESCO Dünya Mirası listesinde yer alan Kapadokya'da milyonlarca yıl içerisinde oluşan peribacaları çevresindeki yol çalışmaları kamuoyunun tepkisine neden olmuştu. Ortahisar-Göreme arasındaki karayolunun Göreme Açıkhava Müzesindeki başta Tokalı Kilisesi olmak üzere tarihi dokuya ve peri bacalarına zarar verdiği belirtiliyor.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Habertürk yayınında yaptığı açıklamada "Peri bacaları ile ilgili yıkım görüntüsü kaçak diyebileceğimiz tuvaletlerin yıkımına ilişkin görüntü" dedi. Bakan Kurum, "Yolun değiştirilmesinin sebebi de oradaki tarihi kültürel değerlerimize zarar veriyor diye yol başka güzergaha alındı. Peri bacalarını korumak için yapıldı. Yıkılması söz konusu değil.

Kanal İstanbul'la ilgili yine planlamalarımız, vatandaşımızın talepleri doğrultusunda yürüyor. Uygulamamızı yaptık. Ulaştırma Bakanlığımız süreci yürütüyor. Biz de etrafındaki şehirleşme ve planlama sürecini yürütüyoruz. Milletimizle paylaştığımız şekilde yürütüyoruz. İnşallah onu da milletimize, İstanbulumuza kazandıracağız.

Tarihi alanlarımızda, doğal alanlarımızda SİT alanlarımızda kaçak yapıyla ciddi mücadele veriyoruz. Bodrum'da kaçak yapıları yıkıyoruz. Boğaz'da da öyle. Tarihi kültürel değerlerimize zarar veren ne varsa gereği yapılıyor. Onlar bize emanet ve korumak zorundayız."

Gündem Haberleri