Bir 'Millet' üzülüyor: AYM'den Millet Partisi'ne ret

Anayasa Mahkemesi, Millet Partisi'nin 'Millet İttifakı bizim adımızı kullanmasın' talebini reddetti.

Millet Partisi, CHP ve İYİ Parti'nin 'Millet İttifakı' ismini kullanmasının hukuka aykırı olduğu iddiasıyla Anayasa Mahkemesi'ne başvurmuştu. Habertürk'ten Mahir Kılıç'ın haberine göre Anayasa Mahkemesi, Millet İttifakı'nın bu başvurusunu reddetti.

Millet Partisi Genel Başkan Yardımcısı Rafet Kaya, partilerinin tüzel kişilik adı olan "millet" sözcüğünün başka parti veya bir ittifakın adı olarak kullanılamayacağını iddia etmişti.

Millet Partisi Genel Başkanı Cuma Nacar da içinde olmadıkları bir ittifakta "Millet" isminin kullanılmasına karşı olduklarını söylemişti.

Nacar, İzmir'de bir otelde düzenlediği basın toplantısında, "Dedik ki kanun açık; Millet Partisi'nin ismini oluşturduğunuz ittifakta kullanamazsınız. Halk İttifakı, Deva İttifakı, Gelecek İttifakı diyebilirsiniz ama içinde olmadığımız bir ittifakta ismimiz kullanılamaz. Siyasi nezaketle bunun uyarısını yaptık. Şu uyarıyı da yaptık; 'Eğer siz ismimizi kullanmaya devam edecek olursanız biz sizin ittifakınızı gasp ittifakı olarak tanımlayacağız' dedik" ifadesini kullanmıştı.

Politika Haberleri