Boeing'le uzaya giden iki astronot mahsur kaldı

Boeing firmasına ait Starliner mekiğiyle uzaya giden iki astronot, teknik sorunlar nedenile mahsur kaldı.

Kısa Dalga - Amerikan Havacılık ve Uzay Dairesi (NASA), Boeing firması tarafından üretilen Starliner uzay mekiği 5 Haziran'dan beri uzayda. Helyum sızıntısı gibi teknik arızalar nedeniyle Dünya'ya dönüşünü erteliyor.

Euronews.com'un ' haberine göre 5 Haziran'da astronotlar Butch Wilmore and Suni Williams'ı Uluslararası Uzay İstasyonu'na (ISS) taşımak için fırlatılan Starliner uzay aracında mekiğin itiş takımları ve kapak operasyonları ile alakalı 5 farklı noktada helyum sızıntısı problemleri tespit edildi.

Fırlatmanın 7 Mayıs 2024 Salı günü Türkiye saati ile 05.34’te gerçekleşmesi planlanıyordu. Fakat roketinin oksijen tankında tespit edilen sorun nedeni önce 18 Mayıs'a ardından 1 Haziran'a ertelendi.

Astronotların 14 Haziran'da geri dönmeleri planlanmıştı ancak Boeing ve NASA sorunları çözmek için uğraşırken dönüş tarihi 22 Haziran'a ertelendi. Boeing'in Starliner'ı, sınırlı yakıt nedeniyle ISS'de toplam 45 gün kalabiliyor. Süre aşıldığı taktirde NASA'nın ne planladığı henüz bilinmiyor. (Dış Haberler)

Dünya Haberleri