Bu bitkiyi aldıktan sonra artık oda parfümü almayı bırakacaksınız! Eviniz mis gibi kokacak

Bu bitkiyi aldıktan sonra artık oda parfümü almayı bırakacaksınız! Eviniz mis gibi kokacak. Bitki terapisiyle evinizi doğal yollarla mis gibi kokutmanın keyfini çıkarın.

Günümüzde pek çok kişi, evlerinde hoş bir koku sağlamak için çeşitli oda parfümleri kullanmaktadır. Ancak bu parfümler genellikle kimyasal içeriklere sahip olup, uzun vadede sağlık sorunlarına yol açabilmektedir. Bu noktada doğal çözümler devreye girmekte ve bitki terapisi, evlerinizi mis gibi kokutmanın sağlıklı bir yolunu sunmaktadır.

Bitki terapisi, çeşitli bitkilerin doğal kokularından faydalanarak ev ortamınızı hoş bir kokuyla doldurmanızı sağlar. Bu terapiyi uygulamanın en etkili yollarından biri bakın hangi bitki

MADAGASKAR YASEMİNİN BÜYÜLEYİCİ KOKUSUYLA TANIŞIN!

Bilimsel adı Stephanotis floribunda olan Madagaskar yasemini ülkemizde de rahatlıkla yetiştirilebilen güzel kokulu bir bitki. Yaprak dökmeyen bu bitkinin uzun parlak koyu yeşil yaprakları ve beyaz renkli çiçekleri var. Orta büyüklükteki bu bitki o kadar güzel bir kokuya sahip ki sadece bulunduğu odanın değil tüm evi mis gibi kokmasını sağlıyor. Nisan ayına bakımına başlayabileceğiniz yasemin çiçeği özellikle geceleri daha da fazla kokar. Bu yüzden mis kokulu sabahlara uyanabilirsiniz.

YASEMİN ÇİÇEĞİNİN BAKIMI NASIL YAPILIR?

Evde yetişecek kokulu bitki olan Madagaskar yasemini bakımı özel önlemler gerektirir. Direkt güneşi görmeyi sevmez, bu nedenle pencerenin tam önünde değil pencereden güneş alan bir yerde bakımını yapmak daha iyidir. Sıcak mevsimde balkonda, terasta veya bahçede bırakılabilirken, eylül ayından nisan ayına kadar kapalı alanda tutulması tercih edilir. Bunun nedeni, Madagaskar yasemininin 12 °C'nin altındaki sıcaklıklara tolerans göstermemesidir; ancak ideal sıcaklık 22 °C ile 35 °C arasındadır. Ayrıca rüzgara da dikkat edin çünkü bu bitki için zararlı olabilir.

Yaseminin dip drenajı iyi olan büyük saksılara ve kendisine özel saksıya ihtiyacı vardır ve her yıl Mart veya Nisan ayında saksısı değiştirilmelidir. Bu bitkiyi çok düzenli olarak (Yazın haftada bir ya da hava çok sıcaksa haftada 2) ancak yapraklarını veya çiçekleri ıslatmadan alttan sulamalıyız ve aşırı miktarda sulamaktan kaçınmalıyız.

Kaynaklar: life724.com - kisadalga.net

İlgili Haberler

Neredeyse her evde bulunuyordu; Dev tencere markasının iflası duyuruldu
Lokum gibi nohut pişirmenin sırrı! Lokanta aşçıları nohut yemeğini bu teknikle pişiriyorlar
Bulaşık makinesinde matlaşan bardaklar nasıl temizlenir? İşte en etkili temizleme tüyosu

Yaşam Haberleri