Özel'den MHP'ye: 'Tek fikri AKP'nin fikrini desteklemek olan bir grup'

CHP lideri Özel partisinin grup toplantısında konuşuyor. Özel sokak hayvanları yasa teklifine değindi ve "Ötenazi kelimesi çıkınca sorun çözüldü sanmayın" dedi.

Kısa Dalga - CHP Genel Başkanı Özgür Özel, partisinin Meclis Grup Toplantısı'nda konuştu. Özel, sokak hayvanları yasa tasarısına değindi, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'ye yanıt verdi.

Özel, "Ötenazi kelimesi çıkınca sorun çözüldü sanmayın" diyerek sokak hayvanları teklifindeki sorunların devam ettiğini kaydetti.

Bahçeli'ye yanıt veren CHP lideri şu ifadeleri kullandı:

"Ben bakıyorum komisyonda AK Parti söylüyor MHP oyluyor. Öyle bir haldeler ki, AK Parti 'ötenazi' diyor onu savunuyorlar, 'katliam' diyor onu savunuyorlar, 'geri çektim' diyor onu da savunuyorlar. Kendine ait bir fikri olmayan tek fikri, AK Parti'nin fikrini desteklemek olan bir grupla karşı karşıyayız. Kişisel kararları geçtim, partinin kararları da tepeden, AK Parti'nin gözünün içine bakın ne derlerse onu yapın dedikleri bir noktadayız."

Toplantının neden geç başladığını açıkladı

Özgür Özel, Grup Toplantısı'nın neden geç başladığını açıkladı ve olimpiyatlara giden milli sporculara başarılar diledi:

"Bugün her Salı olduğu gibi 13.30'da geldiniz. Ama yaklaşık yarım saat sizi beklettik. Bunun önemli bir gerekçesi var. biraz önce İstanbul'da bir tören tamamlandı. O törene 2024 yılında, bu sene yapılacak olan olimpiyatlar için ülkemizi temsil edecek 102 sporcumuz İstanbul'dan uğurlanıyordu. O törenin, tüm televizyonlarda eksiksiz yayınlanabilmesi için biz grup toplantımızı o törenin bitişine erteledik."

Bakırhan'a başsağlığı dileği

Özgür Özel, "Biraz önce üzücü bir haber aldık. DEM Parti Eş Genel Başkanı Tuncer Bakırhan'ın annesi İpek Anne hakkın rahmetine kavuştu. Bakırhan ailesine ve DEM Parti'ye başsağlığı diliyoruz" ifadelerini kullandı.

Eğitim maratonu

CHP'nin düzenlediği eğitim maratonuna değinen Özel, şunları kaydetti:

"Geçtiğimiz hafta gölge Milli Eğitim Bakanımız Sayın Suat Özçağdaş ve eğitimcilerin katkılarıyla Anıtpark'ta 24 saat süren bir eğitim maratonu gerçekleştirdik. Tam 92 konuşmacı katıldı. İlk konuşmayı benden istediler. 92 konuşmacı sabah 10'dan diğer sabah 10'a kadar, ara vermeden, 21 ana başlıkta, 100 alt başlıkta Türkiye'de eğitimi konuştular. Öğretmenlik Meslek Kanunu'nu konuştular. Öğretmenlere yapılan haksızlıkları, 'atanamayan' diyerek masumlaştırıp atanmayan 1 milyon öğretmeni konuştular.

Atatürk'süz, bilim dışı, hurafelerle dolu müfredatı konuştular. Kendi başına hurafenin cisimleşmiş hali, bu Milli Eğitim Bakanı'nın yaptıkları. Enine boyuna konuştular. Sadece eleştirmediler. Kitabı yapılacak, belgeseli yapılacak. Ama şöyle bir baktığınızda, yüzde 20 eleştiri ise yüzde 80 öneri sundular. Biz gelince ne yapacağız? Genel Başkan Yardımcılarımız, gölge bakanlarımız anlattılar."

'Baktık Meclis Başkanı özgürlük kürsüsünden yana...'

Meclis Başkanı Numan Kurtulmuş'la Kıbrıs'ya yaşadığı diyaloğu anlatan Özel, Çankaya Belediyesi'nin Meclis'in yanındaki parkı, Meclis'e devredeceğini, vatandaşın derdini anlatması için kürsü kurulacağını açıkladı:

"Burada bir müjde, bir açık çağrı... Sayın Meclis Başkanı'na Kıbrıs'ta anlattım. Aslında bu eğitim maratonu, hemen Meclis'in yanındaki Ulusal Egemenlik Parkı'nda yapılacaktı. Süleyman Soylu zamanında iki kişi parka girse üzerine su sıkıyordu, gaz atıyordu. Son dönemde Sayın Ali Yerlikaya basın açıklamalarına izin veriyordu. Ama bu maratonu orada yapmak isteyince kapattılar.

Sorunun düğümlendiği yeri söylediler. Dediler ki; burası, gösteri ve toplantı yapmaya, yürüyüş yapmaya uygun görülen alanlardan değil. O yüzden izin veremeyiz. Sorun çözülsün diye temas halinde olduğumuz Sayın Numan Kurtulmuş da arkadaşlarımız gidip anlatınca, aman ne güzel demiş. 'Keşke bu Milli Egemenlik Parkı böyle bir özgürlük kürsüsü olsa, Meclis'e sesini duyurmak isteyen gelip burada konuşsa' demiş.

E biz sabit kürsüyü koymaya kalkıyoruz, Soylu deviriyordu, Sayın Yerlikaya da etrafını çeviriyor. Baktık Meclis Başkanı özgürlük kürsüsünden yana. Çankaya Belediye Başkanı üzerinde çalışıyor. Çok isteyip de açamayan Yerlikaya'ya ve bu fikrin sahibi Meclis Başkanı'na şunu söylemek istiyoruz; Çankaya Belediyesi, o parkı özgürlük parkı olarak ve Meclis'e sesini duyurabilmesi şartıyla Meclis sınırlarına alacağız. Sayın Yerlikaya üzülmesin, yetkisinden çıkaracağız. Sayın Meclis Başkanı da üzümeyecek, 'Ben yaptırırım ama Yerlikaya yaptırmıyor' demeyecek. Oradaki özgürlük kürsüsünden Türkiye'de bu meclise sesini duyurmak isteyen kim varsa, oradan seslenecek. Bir iki yıl AK Parti'ye seslenecekler, ondan sonra özgürce CHP iktidarına seslenecekler."

'Ötenazi kelimesi çıkınca sorun çözüldü sanmayın'

Meclis Komisyonu'nda görüşmeleri devam eden sokak hayvanları yasa teklifine değinen CHP lideri Özel, belediyelere gönderilen tasarruf genelgeleriyle belediyelerin hareket edemez hale getirildiğini söyledi.

Özel, dün kanun teklifinde yapılan değişikliği hatırlatarak, "Ötenazi kelimesi çıkınca sorun çözüldü sanmayın" dedi.

Bahçeli'nin sözlerini eleştirdi: Kendine ait bir fikri olmayan tek fikri, AK Parti'nin fikrini desteklemek olan bir grupla karşı karşıyayız

CHP lideri Özel, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin sokak hayvanlarıyla ilgili "Türk milleti hayvanları sever. Köpekleri dost kabul eder. O sebepten köpeklere karşı uygulanacak yanlışın karşısında olur" sözlerine değindi.

MHP'nin Meclis faaliyetlerini eleştiren Özel, şunları söyledi:

"Ben bakıyorum komisyonda AK Parti söylüyor MHP oyluyor. Öyle bir haldeler ki, AK Parti 'ötenazi' diyor onu savunuyorlar, 'katliam' diyor onu savunuyorlar, 'geri çektim' diyor onu da savunuyorlar. Kendine ait bir fikri olmayan tek fikri, AK Parti'nin fikrini desteklemek olan bir grupla karşı karşıyayız. Kişisel kararları geçtim, partinin kararları da tepeden, AK Parti'nin gözünün içine bakın ne derlerse onu yapın dedikleri bir noktadayız."

‘Yeriniz sözde milliyetçilerin yanı değil, bu milletin derdi ile dertlenen Türkiye İttifakı’nın içidir’

Özgür Özel sözlerini şöyle sürdürdü:

“MHP'ye oy verenler, AK Parti'ye oy verenler, eğer tarihin en ağır şartlarını yaşamıyorsanız, bakkalda markette, pazarda alışveriş yaparken keyfiniz yerindeyse Cumhur İttifakı'na oy verin. Ama AKP göreve geldiğinden beri 5 çeyrek altın kaybetmişseniz, Devlet Bey’in dediklerini cüzdanınızda görmüyorsanız, sizin yeriniz sözde milliyetçilerin yanı değil, bu milletin derdi ile dertlenen Türkiye İttifakı’nın içidir.

MHP’ye 'İzzet Ulvi Yönter' ve 'Semih Yalçın' göndermesi

O ikisi, bütün örgütün yaka silktiği o ikisi yazıyor, çiziyor saldırıyor... MHP'nin o ikisinden başka savunanı olmamasından da o ikisinin partideki yerinin zorluklarının da farkındayım. 154 kişilik bir listesi yapmışlar, bizimle hesaplaşacaklarmış. Bizim 154'ümüzle istediğiniz gibi hesaplaşın ama siz önce bir kendi vicdanınızla hesaplaşın.

'O ikisinden biri azmettirici ile mesajlaşmış durmuş'

Sizin onayınızla, atamanızla Ülkü Ocakları Genel Başkanı olmuş, Ankara'nın ortasında vurulmuş, vurulduğu andan itibaren MHP'nin içindeki o ikisinin yaydığı haberle bir kişi tweet atmamış. Şaşırıp da bir kişi başsağlığı diler. Bir kişi cenazesine gitmemiş. Bir kişi taziye vermemiş. Bir kişi adını anmamış. Şimdi, o ikisinden biri azmettirici ile mesajlaşmış durmuş. Mahkemede görüyoruz. Her yerde görüyoruz. Mesajın içeriğini de bilen var, günü gelince bütün Türkiye öğrenecek ama onu bilenlerin görenlerin resmi kanaldan onu bir şekilde iddianameye sokması lazım, ona direniyorlar.

Ondan sonra tutuyorlar 154 kişiyi, Sinan Ateş'in yerde bıraktıkları naaşına sahip çıkan 154 kişiyi fişliyorlar, hedef gösteriyorlar, hesaplaşacağız diyorlar. Bizim vicdanımız rahat, gönlümüz rahat. Eğer yastığa başını koyup da vicdanım rahat, ben bu ikisi yüzünden bu partinin lekelenmesinden şikayetçi değilim, öyle bir endişem yok diyen varsa, rahat uyusun. Ama gün gelecek, vicdanı rahat olmayanlar o ikisinden hesap soracak, göreceksiniz."

TÜİK’e tepki: Hesabını er geç verecekler

CHP lideri, TÜİK hakkında yaptıkları suç duyurusunu hatırlattı ve şunları kaydetti:

“Devlet Bey 'hayat pahalılığı yok' diye dursun, TÜİK ile ilgili parti olarak suç duyurusunda bulunduk. Büyükşehirlerde kira 20 bine dayanmışken kirayı 5 bin 800 olarak gösteriyorlar. TÜİK yemekhanesinde 4 çeşit yemek geçen yıl 35 lirayken bugün 170 lira olmuş durumda. TÜİK kendi vicdanını kendi damarlarından ölçsün. Bu kuruma bu hilebazlığı yaptıranlar bunun hesabını er geç verecekler.

Fransa'daki gibi verimliliği asgari ücrete yansıtsalardı 17 bin lira olan asgari ücret 75 bin lira olacaktı.

Anayasa Mahkemesi’ne tepki

AK Parti, Anayasa Mahkemesi kararlarını yok saymaya devam ediyor. Bunun en önemli örneği Can Atalay'ın milletvekili seçilmesine rağmen Meclis'e gelememesidir. AYM bir karar veriyor bunlar uymam diyor. İşlerine geldiğinde sizi kalkan yapanlar, mevcudiyetini size borçlu olanlar, sizin kararınızı uygulamıyorlar. Anayasa Mahkemesi, yürütmeyi durdurma yetkinizi kullanın.

Vergi sistemi

EYT'linin maaşı 10 bin, kirası 15 bin TL ve başka işte çalışıyor diye işten çıkartılmasını istiyorlar. EYT'lileri çalıştıranlardan ceza kesip, 13 milyar TL gelir elde edecekmiş. 5'li çeteden ise 559 milyon TL de vergi ödemeyenlerden alacakmış. Affettiği vergi ise 660 milyar TL'ydi. Biz vergide adaletle ilgili bir kanun teklifi hazırladık."

Erdoğan'a yanıt: 'CHP olarak küfeyi istiyoruz'

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın muhalefete yönelik "onların sırtında küfe yok" sözlerine yanıt veren CHP lideri Özel, şunları kaydetti:

"Emekli maaşının bir asgari ücret olması gerektiğini söyledik, Tayyip Bey buna dertlenmiş. Demiş ki bunların sırtında küfe yok. Aslında ben de onu söylüyorum. Ben küfeyi istiyorum. CHP olarak küfeyi istiyoruz. Millet sana küfeyi verdi. Küfenin için emekliyi koyuyorsun ağır geliyor. Küfenin içine asgari ücret koyuyorsun ağır geliyor.

Tarım, çay üreticisi beyefendiye ağır geliyor. Fındık, üzüm, narenciye, buğday ağır geliyor. Milletin efendisi denilen çiftçiyi taşıyamıyor ağır geliyor. Ama 47 tane firmanın vergi borcunu silelim deyince küfeyi taşıyor.”

(Haber Merkezi)

Politika Haberleri