Yılbaşı kartına "terör örgütü propagandası" muamelesi: HDP'li vekil yılbaşı kartı gönderdi, tutukluya soruşturma açıldı

HDP Dersim Milletvekili Alican Önlü’nün yılbaşı için cezaevlerinde bulunan tutuklulara gönderdiği kart, "terör” kapsamında değerlendirildi ve Mehmet Çağırıcı adlı tutukluya disiplin soruşturması açıldı.

HDP Dersim Milletvekili Alican Önlü’nün yılbaşı için cezaevlerinde bulunan tutuklulara gönderdiği kart, 'terör örgütü'nün faaliyetlerini övücü ve destekleyici mahiyet taşıdığı gerekçesiyle 'tamamen sakıncalı' olarak değerlendirildi ve Giresun Espiye L tipi Cezaevinde kalan Mehmet Çağırıcı adlı tutukluya disiplin soruşturması açıldı.

'Terör örgütü faaliyetlerini destekleyici ve övücü...'

Giresun Espiye L Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumu Müdürlüğü Disiplin Kurulunun değerlendirme kararında Milletvekili Önlü tarafından gönderilen yılbaşı kartı, “terör örgütü”nün faaliyetlerini övücü ve destekleyici mahiyet taşıdığı ve örgüt dayanışmasını arttırıcı, örgütün amacı doğrultusunda eylem gerçekleştirenleri övücü, yükseltici amacı taşıdığı nedeniyle tamamen sakıncalı olarak değerlendirildi. Ardından Mehmet Çağırıcı adlı tutukluya disiplin soruşturması açıldı.

'Özgürlüğü için mücadele eden halklarımızın ve siyasi tutsakların yeni yılını kutluyorum'

Milletvekili Önlü'nün göndermiş olduğu kartta işe şu ifadeler yer alıyor:

"2023 yılının yüzyılık tekçi ve inkarcı rejimin sonlanacağı, Türkiye halklarının kendi kimlikleri, dilleri ve inançlarıyla ikinci yüzyılda demokratik bir cumhuriyeti inşa edecekleri ve rehin tutulan tüm siyasi tutsakların özgürlüğe kavuşturulacakları bir yıl olacağına inanıyorum.

Özgürlüğü için mücadele eden halklarımızın ve siyasi tutsakların yeni yılını kutluyorum. Sera Simaya Newiyê Bimbarek Bo. (Yeni yılınız kutlu olsun)" (Kısa Dalga)

Gündem Haberleri