CHP’de Milletvekili aday belirleme süreci nasıl işleyecek? CHP’de ‘yoklama’ kararı: İşte son genelge

CHP Genel Merkezi seçime 1.5 aylık bir süre kala milletvekili aday adayları için merkez yoklaması yapmaya karar verdi. Çıkan genelgeye göre il yönetimi il ve ilçe yönetimlerinden görüş alarak CHP Genel Merkezi’ne bildirecek.

CHP, milletvekili aday adaylarının belirlenmesi için partinin üst düzey yetkililerinden oluşan sekiz kişilik komisyon kurdu.

Komisyonda, CHP Genel Sekreteri Selin Sayek Böke, Parti Sözcüsü Faik Öztrak, Grup Başkanvekili Engin Özkoç, Genel Başkan Yardımcıları Veli Ağbaba, Onursal Adıgüzel, Oğuz Kaan Salıcı, Muharrem Erkek ve Bülent Tezcan’ın yer alıyor.

Kurulan komisyonların ardından görevlendirmeler de yapıldı. Yapılan görevlendirmeye göre Genel Başkan Yardımcısı Bülent Tezcan İzmir 1. Bölge’de, Genel Başkan Yardımcısı Muharrem Erkek İse 2. Bölgede görevlendirildi.

Partiye liste genelgesi

Öncelikle Bölgelerde görevlendirilen Genel Başkan Yardımcıları, aday adayları ile görüştü ve aday adayları arasından eleme yapılacak. Elemede kadın ve gençlik kotası ve dün İl Başkanlıklarına gelen genelge gözetilerek bölgeden çıkan milletvekili sayısının iki katını aday belirleme komisyonuna götürecekler.

Genelgeye göre ise İlçe Örgütlerinin, Kadın Kollarının ve Gençlik Kollarının da görüşü alınarak, Milletvekili Aday listesinde yer almasını önerdikleri kişilerin ad ve soyadı bilgileri Örgüt Yönetiminden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Oğuz Kaan Salıcı'ya, kapalı bir zarf içerisinde teslim edilecek.

Genelgede sandıktan çıkan sonuçlara göre aday saptamasının yapılmayacağı vurgulanırken "sandık kurularak eğilim yoklaması yapılması şeklinde bir kararımız mevcut olmayıp, bu yönde bir uygulama kesinlikle yapılmayacaktır" denildi.

(Kısa Dalga)

Gündem Haberleri