CHP'li Günaydın'dan AKP'li Leyla Şahin Usta'ya: Tarihi fesli Kadir’den okuyunca böyle oluyor

CHP Grup Başkan Vekili Gökhan Günaydın, "Traktör yoktu bu ülkede," diyen AKP Ankara Milletvekili Leyla Şahin Usta'ya, Tarihi fesli Kadir’den okuyunca işte böyle oluyor." yanıtını verdi.

TBMM Genel Kurulu'ndaki bütçe görüşmelerinde, AKP Grup Başkanvekili Leyla Şahin Usta söz alarak, teknoloji ihracatının AKP döneminde gerilediği eleştirisine yanıt verdi.

Türkiye'de yüksek teknolojinin 2002'de AKP iktidarıyla birlikte geliştiğini savunan Usta şunları söyledi:

"Traktör yoktu bu ülkede"

"Türkiye'nin yüksek teknoloji ihracatının 2002’den önce ve daha yüksek olduğunu iddia eden bir vekilimiz vardı, yüzde 6’larda olduğunu. Allah aşkına, 'yüksek teknoloji' dediğimiz şey bu ülkede ne zaman ve nasıl gelişti, bunu hepimiz çok iyi biliyoruz ki milletvekillerimiz yaptıkları konuşmalarda tek tek ayrıntılı bunları anlattılar. Traktör yoktu bu ülkede, traktör üretimi yoktu bu ülkede. Şimdi, 'yüksek teknoloji' dediğimizde, sadece İHA’ları, SİHA’ları kastetmiyorum. Bu ülke kendi solunum cihazlarını üreten ve salgında da kendi solunum cihazlarıyla hem kendisine hem de dünyadaki pek çok ülkeye nefes olmuş yüksek bir teknolojiyi geliştirmiş bir ülkedir."

"1934’te uçak yapılıyor"

CHP Gaziantep Milletvekili Hasan Öztürkmen Usta'ya, "1934’te uçak yapılıyor, iki uçak." yanıtını verirken, daha sonra söz alan CHP Grup Başkanvekili Gökhan Günaydın ise "Tarihi fesli Kadir’den okuyunca işte böyle oluyor." diye konuştu.

" Türkiye’de Tayyare ve Motor A.Ş. 1926 yılında kuruldu"

Gökhan Günaydın sözlerini şöyle sürdürdü:

"Gerçekten gayet teknik ve olgun bir düzlemle görüşmeler devam ediyor idi. Ta ki AKP Grup Başkanvekili'nin traktörle başlayan metaforlarını peş peşe sıralayana kadar. AKP’den evvel bu memlekette hiçbir şey yapılmadığı iddiası, Türkiye Cumhuriyeti tarihini son 20 yıla özgüleme iddiası yalnızca boş bir hayalden ibarettir ve her seferinde bunların kanıtlarını söylüyoruz. Türkiye’de Tayyare ve Motor A.Ş. 1926 yılında kuruldu. 3 Mayıs 1934’te Kayseri Uçak Fabrikası'nda yapılan uçağımız Kayseri’den Ankara’ya ilk uçuşunu gerçekleştirdi. Türkiye’de ilk traktör 8 Mart 1955 tarihinde üretildi. Ve böylece Türkiye hem uçak sanayisinde hem de bunun devamı olan tarım makineleşmesi sanayisinde hızla ilerleme kaydetti."

"Nuri Demirağ'ın fabrikası kapatıldı"

Tekrar söz isteyen Leyla Şahin Usta, Milletvekili Günaydın'a bu kez, "Sadece ben de bir örnek vereceğim. Nuri Demirağ’ı hepimiz biliriz, mekânı cennet olsun. 1946'da açılan o fabrika kapatıldı, uçak fabrikası yerine soba fabrikasına çevrildi ve millete o sobaların geçişi de izletildi. Bunu da bu tarihe not edecek şekilde özellikle söylemek istiyorum. Somali Cumhurbaşkanı'nın oğlunun da getirilmesiyle ilgili diplomatik girişimler başlatılmış, gelecek ve Türkiye'de de yargılanacaktır. Tabii ki hepimiz adaletin savunucusuyuz ve cezasını çekmesini hepimiz arzu ediyoruz." karşılığını verdi.

"Tarihi Fesli Kadir'den okumayın"

Gökhan Günaydın'ın "Sevgili Başkanım, tarihi fesli Kadir’den okuyunca işte böyle oluyor yani 'Shakespeare diye bir şey yoktur, o Şeyh Pir’dir ve Anadolu'da yaşamıştır' diyen bir adamdan tarih okuyunca böyle oluyor. Türkiye ilk motor sanayisini de burada kurdu, uçak sanayisini de burada kurdu." dedi. (Kısa Dalga)

Gündem Haberleri