Ergenekon davası hakimi denetimli serbestlikle tahliye edilmiş

FETÖ soruşturması kapsamında meslekten ihraç edilen, kapatılan İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi heyeti üyesi Hüsnü Çalmuk, 2020 yılında 10 yıl hapse mahkum edilmişti.

Yargılandığı FETÖ davasında 10 yıl hapse çarptırılan Ergenekon davası hakimi Hüsnü Çalmuk tahliye edildi.

12 Punto yazarı Müyesser Yıldız’ın sosyal medya hesabından aktardığına göre, kapatılan İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi heyetinin üyesi Çalmuk, denetimli serbestlik kapsamında tutuklu bulunduğu cezaevinden tahliye edildi.

Çalmuk, bugün Yargıtay'da görülecek olan Ergenekon davasına katılmak üzere duruşmaya katıldı.

Aynı mahkemenin başkanı Hasan Hüseyin Özese de daha önce tahliye edilmişti.

Tuncay Özkan: Adaletiniz batsın

Ergenekon davasında yargılanan CHP İzmir Milletvekili Tuncay Özkan, Çalmuk’un tahliyesine tepki gösterdi.

Özkan, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda şöyle dedi:

“Adaletiniz batsın. Bunlar canına kıydıkları bir kenara, masum insanlar kadar dahi ceza çekmediler. İkisi de FETÖ’nün emir eriydi. Yazıklar olsun. Hukukla ilgileri yoktu. Cahil değildiler. Kumpasın parçası, önemli aktörüydüler. Suç yaratma, delil uydurma çabaları bir yana düşman ceza hukuku yarattılar. Firari sanık Sedat Sami Haşıloğlu imamları ne emrettiyse onu yaptılar. Zulümleri yakalarını bırakmayacak. Sokakta görsem suratlarına tükürmeden geçmem.”

Ne olmuştu?

FETÖ soruşturması kapsamında meslekten ihraç edilen hakim Hüsnü Çalmuk, İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi’nde tutuklu yargılandığı davada 2020 yılında "silahlı terör örgütüne üye olmak" suçlamasıyla 10 yıl hapis cezasına çarptırılmıştı. Çalmuk, "anayasayı ihlal", "cebir ve şiddet kullanarak TBMM'yi ortadan kaldırmaya teşebbüs" ve "cebir ve şiddet kullanarak Türkiye Cumhuriyeti'ni ortadan kaldırmaya teşebbüs" suçlarından ise beraat etmişti. (Kısa Dalga)

Gündem Haberleri