Fiyatlar ikiye katladı: Evde yılbaşı süslemesinin maliyeti 1.200 liradan başlıyor

Yılbaşında evinin süslemek isteyenlerin ilk tercih ettiği, yapay çam ağacı oluyor. Ancak enflasyon nedeniyle ağaçların fiyatı bir yılda 2'ye katlandı.

Covid-19 salgını sürecindeki tedbirlerin ardından eğlenceye yönelik kısıtlamaların olmayacağı yılbaşı gecesi için otel, restoran ya da evlerde kutlama hazırlıkları başladı.

Ukrayna- Rusya savaşı sonrası yabancı sayısının arttığı Antalya'da yeni yılı evde kutlayacakların ev süslemesi için ilk tercihi yapay çam ağacı oldu.

Hediyelik eşya satan Charlotte Öztürk, otel ve restoran işletmelerinin de süsleme için alışveriş yaptığını, özellikle yabancıların süsleme için hediyelik eşya mağazalarına yoğun ilgi gösterdiğini söyledi.

Fiyatlar nasıl?

Yabancılara yönelik satışların arttığını kaydeden Öztürk, ev süslemesi fiyatları hakkında şu bilgileri verdi: "Süsleme için alışveriş yapanların en çok tercih ettiği 150 santimetre boyundaki yapay çam ağacı, 550 liradan alıcı buluyor. 180 santimetre uzunluğundaki yapay çam ağacı 900, 210 santimetre uzunluğundaki ağaçlar 1500 lira, 3 metre boyundaki 6 bin liradan satılıyor. Yılbaşı ağacı süslemelerinde genellikle kullanılan 12'li çan 75 lira, 4'lü melek 90 lira, 4'lü süs çizme 75 lirayken 6'lı top 60, 3'lü küçük Noel Baba maketi 15 lira, 12'li fiyonk 60 lira, ağaç tepeliği 60 lirayken, LED ışık 100 liradan satılıyor."

Maliyet ikiye katlandı

Geçen yıla göre yapay çam ağacıyla süsleme malzemelerinin fiyatının bu sene ikiye katlandığını hatırlatan Öztürk, "Evde hazırlanacak yapay yılbaşı ağacının maliyeti süslemeleri de eklendiğinde 1.200 lira ile 13 bin lira arasında değişiyor. Fiyatlar geçen yıla göre 2 kat arttı" dedi. (DHA)

Gündem Haberleri