Hakkari Belediye Başkanı'nın dosyasına gizlilik kararı

Gözaltına alınan Hakkari Belediye Eşbaşkanı Mehmet Sıddık Akış’ın avukatı Azad Özer, açıklama yaptı. Özer, "Yeni bir soruşturma var. Dosyada gizlilik kararı var" dedi.

Kısa Dalga - Önce gözaltına alınan, ardından İçişleri Bakanlığı tarafından Hakkari Belediye Başkanlığı görevinden alınarak yerine kayyum atanan DEM Partili Mehmet Sıddık Akış'ın avukatı Azad Özer, müvekkillinin durumuna dair sabah saatlerinde savcılıkla görüştü.

MA'nın aktardığına göre açıklama yapan Özer, “Dosya ile ilgili bir bilgiye ulaşamadık ve sadece yeni bir soruşturmanın açıldığı söylendi” dedi.

Özer, şunları söyledi:

"Müvekkilim hakkında açılan yeni bir soruşturma var. Dosyada gizlilik kararı var ve kısıtlılık getirilmiş. Bu soruşturmanın tamamen gizli yürütüldüğü görülüyor. Yani kolluk ile savcının birlikte bu dosyayı hazırladığı açık bir şekilde görülüyor. Dosya ile ilgili bir bilgiye ulaşamadık ve sadece yeni bir soruşturmanın açıldığı söylendi. Müvekkilimiz buraya getiriliyor. Gün içerisinde gerekli açıklamayı yapacağız.” (Haber Merkezi)

Gündem Haberleri